Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Στερεί η γραφειοκρατία την ζωή σε 6χρονο Τρικαλινό

Μπροστά σε μεγάλα εμπόδια γραφειοκρατίας, έχει βρεθεί οικογένεια Τρικαλινών, στην προσπάθειά της, να δώσει το δικαίωμα για ζωή στο 6χρονο αγοράκι της...

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr οικογένεια του 6χρονου, έχει γίνει «μπαλάκι» μεταξύ Τραπεζών στην προσπάθεια της, να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό για την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας να κρατηθεί στην ζωή ο 6χρονος.

Ο μικρός Τρικαλινός πάσχει από λευχαιμία και απαιτούνται χρήματα για την θεραπεία του, χρήματα που δεν μπορεί να προσφέρει η οικογένεια, που αποφάσισε να απευθυνθεί στα αισθήματα Τρικαλινών, με το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού.

Αυτή η προσπάθεια, προσέκρουσε σε ένα Νόμο του …1931 όπου μεταξύ άλλων απαιτείται έγκριση του …Νομάρχη (τέτοιος δεν υπάρχει πλέον) μέσω ειδικής άδειας για να ανοίξει ο τραπεζικός λογαριασμός, ενώ προβλέπει ακόμη και «μπλοκάρισμα» του τραπεζικού λογαριασμού με αυτεπάγγελτο τρόπο από τις Αστυνομικές Αρχές.

Και ενώ αναζητείται ο …Νομάρχης και οι διαδικασίες να μην υπάρξει … «μπλοκάρισμα» του λογαριασμού, ο 6χρονος Τρικαλινός, χάνει πολύτιμες για την επιβίωσή του ώρες…

Αντί οι αρμόδιοι να κινηθούν ταχύτατα και να βοηθήσουν και με άλλους τρόπους την οικογένεια, όπως να επικοινωνήσουν με την Ιδιωτική Ογκολογική Μονάδα Παίδων της Αθήνας για να εξηγήσουν την κατάσταση και το παιδί να αποκτήσει ελπίδα ζωής, κάθονται και βάζουν εμπόδια κοιτώντας Νόμους του …1931.

Ένας αιώνας «ζωής» για το αεροδρόμιο Λάρισας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορταστούν φέτος τα 100 χρόνια από την δημιουργία του αεροδρομίου Λάρισας.
Για τον λόγο αυτό διοργανώνονται εκδηλώσεις από την 110 Πτέρυγα Μάχης που θα διαρκέσουν για 5 ημέρες και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων και εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του αεροδρομίου Λάρισας και προσφοράς στην επιχειρησιακή ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας περιλαμβάνει Έκθεση φωτογραφίας και Έκθεση ζωγραφικής μικρών παιδιών με θέμα «Αεροπλανάκια στην πόλη μας» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Η Έκθεση, θα λειτουργεί από την Τρίτη 6 Νοεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει, ιστορική αναδρομή 100 χρόνων Αεροδρομίου Λάρισας, προβολή video, συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων με λογοτεχνική επένδυση και μουσικό πρόγραμμα.

Η αυλαία των εκδηλώσεων, θα πέσει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, με επίδειξη από την Ομάδα Αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς» στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

trikalanews.gr

Έβγαλε μαχαίρι στο κέντρο του Βόλου... για να τον ληστέψει!



Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, 47χρονος, ο οποίος αποπειράθηκε να ληστέψει 51χρονο, τραυματίζοντάς τον με μαχαίρι.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 47χρονου περιλαμβάνει τα αδικήματα της απόπειρας ληστείας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, χθεςτο βράδυ στο Βόλο, ο 47χρονος επιτέθηκε στον 51χρονο με μαχαίρι (στιλέτο), με σκοπό να τον ληστέψει, τραυματίζοντας τον στην τραχηλική χώρα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και συνέλαβαν τον 47χρονο κοντά στο σημείο, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό.

Στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

δύο μαχαίρια (στιλέτο),

ένα αεροβόλο πιστόλι,

ένα ζευγάρι γάντια,

μία ολοπρόσωπη κουκούλα.

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο του 47χρονου, με το οποίο μετέβη στο σημείο, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό.

Ο 51χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

e-volos.gr

Σε λίστα αναμονής 80 νεφροπαθείς στη Μαγνησία

Στη λίστα αναμονής μεταμόσχευσης νεφρού στη Μαγνησία υπάρχουν 75 με 80 νεφροπαθείς, που περιμένουν το δώρο της ζωής, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας.
Είναι ενδεικτικό μάλιστα, όπως εποσημαίνουν με αφορμή την 1η Νοεμβρίου, εορτή των Αγ. Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, που έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα δωρεάς οργάνων και μεταμόσχευσης, ότι στο νομό μας υπάρχουν 150 αιμοκαθαρόμενοι, 35 περιτοναϊκής κάθαρσης, 45 στην ιδιωτική μονάδα τεχνητού νεφρού και περίπου 60 που έχουν πραγματοποιήσει μεταμόσχευση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Γιαννάκος Βασίλειος και η Γ.Γ. Χριστίνα Τέζα, «η δωρεά οργάνων είναι μια γενναία απόφαση μεγάλης ηθικής αξίας. Είναι η ίδια η ζωή».

Το μήνυμα του εορτασμού της 1η Νοεμβρίου είναι:

- να προβληθεί η δωρεά ως μια γνήσια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και απόλυτης ανιδιοτέλειας, να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν δωρητές ιστών και οργάνων, να εξαλείψει προκαταλήψεις, φόβους και την άγνοια γύρω από τη δωρεά οργάνων και μεταμόσχευσης.

Όπως αναφέρεται, «πάνω από 1.100 νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού.

70 υπατοπαθείς τελικού σταδίου περιμένουν το πολυπόθητο μόσχευμα.

21 καρδιοπαθείς στο τελικό στάδιο της καρδιακής ανεπάρκειας περιμένουν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση καρδιάς, ένα μεγάλο μέρος των οποίων παραμένει στη ζωή χάρη στην εμφύτευση συσκευής μηχανικής υποστήριξης κυκλοφορίας (ΜΥΚ) γνωστή ως «τεχνητή καρδιά». Έξι πνευμονοπαθείς στο τελικό στάδιο ανέμεναν μεταμόσχευση πνεύμονα.

Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα η χώρα μας κατείχε την τελευταία θέση σε αριθμό δυνητικών δοτών με 6,3 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 16 δότες ανά εκατομμύριο. Την ίδια στιγμή η αναλογία δυνητικών δοτών ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε χώρες όπως η Ισπανία είναι 38,8, η Πορτογαλία 31, το Βέλγιο 26,4, η Αυστρία 23,3, η Τσεχία 18.

Τα αποτελέσματα των μεταμοσχεύσεων στις πιο πάνω χώρες είναι θεαματικά.

Και η χώρα μας μπορεί να κάνει την υπέρβαση!!! Για την αύξηση των δυνητικών δοτών και των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας χρειάζεται:

- Ένα νέο εθνικό σχεδιασμό της μεταναστευτικής πολιτικής που θα λαμβάνει υπόψη της τα διεθνή επιτυχημένα προγράμματα και την σωρευμένη ελληνική εμπειρία.

- Εκσυγχρονισμό και συμπλήρωση του υφισταμένου νομικού πλαισίου του νόμου 2737/99 που να περιλαμβάνει:

Καθιέρωση και στη χώρα μας του θεσμού της εικαζόμενης συναίνεσης στη δωρεά οργάνων, δηλαδή κάθε ενήλικος πολίτης να θεωρείται υποψήφιος δωρητής μετά θάνατο και με την δυνατότητα άμεσης ανάκλησης της επιθυμίας του μόνο με μια απλή δήλωση σε οποιονδήποτε δημόσιο φορέα.

Επέκταση των ζώντων δοτών από το 1ο και 2ο βαθμό συγγενείας που ισχύει σήμερα έως και 4ο βαθμό εξ αίματος σε ευθεία η πλάγια γραμμή και μέχρι 2ου βαθμού σε συγγενείς εξ αγχιστείας.

Ενίσχυση του ρόλου των συντονιστών που είναι η σπονδυλική στήλη των μεταμοσχεύσεων.

Οικοδόμηση πνεύματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΜ και των υπευθύνων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ώστε να εξασφαλίζονται περισσότερα μοσχεύματα.

Σχεδιασμός μιας οργανωμένης, σοβαρής και συνεχούς καμπάνιας για την προώθηση της ιδέας της δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος σε κάθε κοινωνικό χώρο και με κάθε πρόσφορο μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Διοικητική και οικονομική αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ενίσχυση των μεταμοσχευτικών κέντρων με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Ο δότης οργάνων σώματος είναι δότης ζωής. Μόνες οι προκαταλήψεις δε θα πρέπει να σταθούν εμπόδιο στη μεγάλη ανθρωπιστική σου απόφαση. Ο ρεαλισμός στη ζωή έρχεται να αποβάλει κάθε σου δισταγμό. Σε προτρέπει να ενταχθείς στη συντροφιά των δωρητών σώματος. Η επιστήμη και η υγιής μερίδα της κοινωνίας καθώς και η Εκκλησία και η φιλοσοφία της ζωής εγγυώνται την πολυτιμότητα σε ό,τι αποφασίσεις:

Στήριξε ζωές με τη ζωή σου!! Έλα μαζί μας. Δεν είμαστε διαφορετικοί σου… Σ’ ευχαριστούν όσοι προσμένουν…»


magnesianews.gr

Βόλος: Σε εξέλιξη έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας- Συνελήφθη μία 19χρονη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι προωθούν γυναίκες στην πορνεία, μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της μαστροπείας.

Τις έρευνες που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνδράμουν συναρμόδιες Υπηρεσίες, στο πλαίσιο της εθνικής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα «διαφημίζεται» μεγάλος αριθμός αλλοδαπών γυναικών, από διεθνές γραφείο ερωτικών ραντεβού, οι «ιδιοκτήτες» του οποίου τις προάγουν-προωθούν στην πορνεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η ιστοσελίδα φιλοξενείται σε διακομιστή (server) που βρίσκεται σε ευρωπαϊκή χώρα.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων της έρευνας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εντόπισαν ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας λειτουργεί γραφείο για ερωτικά ραντεβού αλλοδαπών γυναικών με πελάτες, έναντι χρηματικής αμοιβής. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν δημοσιευμένες φωτογραφίες γυναικών και τηλεφωνικοί αριθμοί για το κλείσιμο ραντεβού.
Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, προσποιούμενος τον «πελάτη», κανόνισε ερωτικό ραντεβού, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, με 19χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Ρουμανίας, έναντι του χρηματικού ποσού των διακοσίων ευρώ. Στο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε ξενοδοχείο του Βόλου, ο αστυνομικός παρέδωσε στην 19χρονη το χρηματικό ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Με την παραλαβή του ποσού από τη 19χρονη παρενέβησαν αστυνομικοί, οι οποίοι βρήκαν στην κατοχή της και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό των 325 ευρώ, ως προερχόμενο από το αδίκημα της πορνείας, δύο κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM και ένα netbook.

Σε βάρος της 19χρονης υποβλήθηκε μήνυση, ενώ κρατείται προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο της Διοικητικής Επιστροφής.


Πηγή: e-volos

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Άρση της δίωξης στους μαθητές του Λυκείου Ελασσόνας ζητά η ΕΛΜΕ Λάρισας

Η ΕΛΜΕ Λάρισας εκφράζει την κάθετη διαφωνία της με την εγκατάσταση καμερών σε σχολικούς χώρους...

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως «το σχολείο , χώρος διάπλασης ελεύθερων συνειδήσεων , δεν μπορεί να λειτουργεί σε συνθήκες ελέγχου και αστυνόμευσης της εσωτερικής του ζωής με την παρακολούθηση των μαθητών του μέσα από κάμερες.

Η αντίθεση μας δεν εδράζεται απλά στη μη τήρηση των όρων που θέτει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ,αλλά στην πάγια θέση μας ότι ο χώρος της εκπαίδευσης πρέπει να διασφαλίζει συνθήκες παιδαγωγικής ελευθερίας και ελεύθερης έκφρασης ιδεών.

Η επίκληση λόγων από πλευράς στελεχών της εκπαίδευσης για την ασφάλεια του δημόσιου χώρου δεν ευσταθεί , αφού κανένα διοικητικό μέτρο αστυνόμευσης δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα , αν ο ίδιος ο χώρος δεν θωρακιστεί με μόνο όπλο τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών στις αξίες της προάσπισης κάθε δημόσιου αγαθού.

Η εύλογη αντίδραση των μαθητών του Λυκείου Ελασσόνας σ` αυτό το αστυνομικό μέτρο ήταν κίνηση που συνάδει απόλυτα με την αμφισβήτηση και την ανυπότακτη στάση της νεολαίας.

Κίνηση που υποχρέωσε την Υπηρεσία να ξηλώσει ουσιαστικά και τυπικά τις κάμερες..

Το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών επιχείρησε η επίσημη Πολιτεία να καταστείλει με την άμεση επέμβαση της αστυνομίας στο σχολείο συλλαμβάνοντας τους αγωνιζόμενους μαθητές ως παραβάτες του κοινού Ποινικού Δικαίου!

Η χρήση μάλιστα όπλου για τη σύλληψη μαθητών καθιστά όχι απλά κατακριτέα τη στάση της , αλλά άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη .

Η άγρια καταστολή κάθε φωνής που αντιστέκεται στη λαίλαπα της επίθεσης που εξαπέλυσε η Τρόικα , το ΔΝΤ και η κυβέρνηση σαρώνοντας δικαιώματα και συνθλίβοντας τα όνειρα της νέας γενιάς είναι η μόνη πολιτική τους για περάσει η βαρβαρότητα που την ονομάζουν σωτηρία .

Απαιτούμε την άρση της ποινικής δίωξης σε βάρος των μαθητών .

Απαιτούμε για άλλη μια φορά την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα αυτεπάγγελτης επέμβασης σε σχολεία σε βάρος των μαθητών που αγωνίζονται και διεκδικούν.

Τα σχολεία δεν είναι φυλακές ,είναι ο χώρος που διαπλάθονται ελεύθερες και δημοκρατικές συνειδήσεις».



onlarissa.gr

Αερογέφυρα ζωής από τα Τρίκαλα

Κορυφώνεται η αγωνία για την μεταφορά μοσχεύματος από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο Αθηνών.

Για πρώτη φορά, σήμερα το μεσημέρι, όπως κατέγραψε... το trikalanews.gr , οργανώθηκε από τα Τρίκαλα αερογέφυρα ζωής, μία συντονισμένη επιχείρηση ιατρών, Αστυνομίας και ΕΚΑΒ, προκειμένου να ταξιδέψει η καρδιά ενός 30χρονου από την Λαμία για να μεταμοσχευθεί σε έναν 18χρονο που νοσηλεύεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο της Αθήνας.

Από τις 9.30 το πρωί ομάδα εξειδικευμένων γιατρών, που ήρθε από την Αθήνα, προέβη σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρέσουν από τον 30χρονο, πρωτίστως την καρδιά και στην συνέχεια τα άλλα ζωτικά όργανα για να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς.

Η επιτυχημένη αφαίρεση καρδιάς ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και ύστερα ξεκίνησε αγώνας δρόμου προκείμενου να φτάσει το μόσχευμα της καρδιάς στον 18χρονο στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν αφού το μόσχευμα της καρδίας έχει διάρκεια ζωής λιγότερο από 4 ώρες.


Με την καθοριστική συμβολή, συνδρομή, περιπολικών της Τροχαίας Τρικάλων και ανδρών της «Ομάδας Ζ» ξεκίνησαν τα δύο ασθενοφόρα, στις 12.18 προκειμένου να φτάσουν στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Λάρισας και από εκεί με C-130 να μεταφερθεί στην Ελευσίνα όπου και θα το μεταφέρουν στο Ωνάσειο προκειμένου να ξεκινήσει η πολύωρη επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

Ο 30χρονος δότης είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στην Λαμία και χθες το βράδυ οι γιατροί του Νοσοκομείου Τρικάλων, όπου νοσηλευόταν στην ΜΕΘ, διαπίστωσαν τον εγκεφαλικό θάνατο του.

Στο νοσοκομείο έφθασε η μητέρα του, η οποία έδωσε τη συγκατάθεσή της να δωριστούν τα όργανα του γιου της, προκειμένου ο 30χρονος να συνεχίσει να "ζει" μέσα από συνανθρώπους του.

Τα υπόλοιπα όργανα όπως το ήπαρ και τα νεφρά θα δοθούν σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης ενώ τα μάτια του 30χρονη δότη θα μεταφερθούν με Ταξί, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Κλειστά τα Τέμπη από 5 έως 9 Νοεμβρίου


Κλειστή θα είναι η κοιλάδα των Τεμπών από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως... την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου λόγω εργασιών συντήρησης.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», για τις ανάγκες εργασιών «επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, [...] είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών από τη Δευτέρα 05.11.2012 και κάθε μέρα έως και την Παρασκευή 09.11.2012 από τις 7 (επτά) το πρωί έως και τις 8 (οκτώ) το βράδυ».

«Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, καθώς και οι παρακαμπτήριες διαδρομές, θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Αστυνομία» σημειώνει η εταιρεία.




Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 2410 741440.

thestival.gr

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Βρήκαν άλλες 9 εικόνες στο σπίτι της φίλης του παππά

Άλλες επτά εκκλησιαστικές εικόνες κατέσχεσαν οι αστυνομικές Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε τη σύλληψη του ιερέα από τα Φάρσαλα της Λάρισας και μίας φίλης του, οι οποίοι προσπάθησαν να πουλήσουν σε αστυνομικό δύο εικόνες του 19ου αιώνα, αξίας 450.000 ευρώ.

Οι εικόνες βρέθηκαν στη Σάμο, σε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας του νησιού, ύστερα από παραγγελία της Ασφάλειας Λάρισας, στο σπίτι και στο κτήμα που διατηρούσε η 52χρονη φίλη του ιερέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η μία από τις επτά εικόνες υπάγεται στον νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων, σύμφωνα με εκτίμηση της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ενώ όπως αναφέρει το ethnos.gr, διερευνάται αν αποτελούν προϊόντα κλοπών.

Τρίκαλα: Πλημμύρες στα ορεινά-καταστροφικός χείμαρρος στην Πύρρα [Video]

Φοβούνται πως θα ξημερώσουν απόψε οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών των δήμων Καλαμπάκας και Πύλης Τρικάλων.
Σήμερα σε πολλές περιοχές των δύο δήμων του Νομού, σημειώθηκαν καταστροφικές πλημμύρες με κατολισθήσεις και υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας, έως ότου τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, έκαναν τη διάνοιξη, αλλά οι δρόμοι ξαναέκλειναν γρήγορα, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης.
Το σκηνικό σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων ήταν εφιαλτικό. Δυνατός αέρας με πολύ ισχυρή...
καταιγίδα, συνοδευόμενα με αστραπόβροντα, ενώ όλα τα ρέματα και οι χείμαρροι ήταν φουλαρισμένα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης, μετέβη στις περιοχές που πλήγονταν από τη θεομηνία και συντόνιζε το έργο των μηχανημάτων.
Στο δρόμο προς Γαρδίκι, αμέσως μετά την γέφυρα Αλεξίου, ο δρόμος ήταν κομμένος. Στην Πύρρα, λίγο πριν την είσοδο του χωριού από τον κεντρικό δρόμο, ένας χείμαρρος κατάφερε και κατέβασε μεγάλα βράχια, τόνους λάσπη και άλλα φερτά υλικά στο οδόστρωμα και λίγο πιο κάτω, κατέστρεψε ένα στάβλο με βοοειδή, ενώ οι ιδιοκτήτες μόλις που κατάφεραν να απομακρύνουν τα μοσχάρια σε ασφαλή θέση.
Ο φίλος αναγνώστης του trikalaola.gr Άρης Τζάνης, δεν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό τους, καθώς εκείνη την ώρα αντίκρισε το απότομο ξέσπασμα του χειμάρρου και σταμάτησε. Λίγο μετά, και αφού βρισκόταν σε απόσταση ασφαλείας από το σημείο, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και κατάφερε να βιντεοσκοπήσει μερικά πλάνα με το κινητό του.
Δείτε το σχετικό βίντεο.
Να σημειώσουμε πως αυτή την ώρα υπάρχει ξανά έντονη βροχόπτωση με αστραπόβροντα σε πολλές ορεινές δυτικές περιοχές.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Απεγκλωβισμός κυνηγών και οχημάτων στα ορεινά των Τρικάλων

Επιτυχημένη επιχείρηση απεγκλωβισμού κυνηγών υπήρξε σήμερα στις 7 το απόγευμα στα ορεινά του Νομού Τρικάλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr , λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, 7 κυνηγοί από την Λαμία εγκλωβίστηκαν σε χαράδρα πίσω από το Γαρδίκι Τρικάλων και ζήτησαν βοήθεια από τις αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και βοήθησαν στον απεγκλωβισμό των κυνηγών οι οποίοι μετά από 45 περίπου λεπτά ήταν ασφαλείς στα οχήματά τους.

Την ίδια ώρα χρειάστηκε και ο απεγκλωβισμός οχημάτων στην Πύρρα Τρικάλων εκεί όπου στο οδικό δίκτυο υπήρχε πρόβλημα με κατολίσθηση βράχων στο οδόστρωμα.

Και στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, τα οποία απομάκρυναν τους βράχους από το οδόστρωμα και έδωσαν τον δρόμο ξανά στην κυκλοφορία.

trikalanews.gr

Κλοπές σε Λάρισα και Γρεβενά

Μόνο στην υγεία του δεν είχε το μυαλό του ένας 35χρονος Έλληνας που νοσηλευόταν στο Περιφερειακό νοσοκομείο της Λάρισας.
Τριγύριζε στους θαλάμους των ασθενών και, όταν έβρισκε την κατάλληλη ευκαιρία, άρπαζε τις τσάντες τους.

Μια 44χρονη νοσηλευόμενη τον είδε τη στιγμή που έπαιρνε την τσάντα της με μικρό χρηματικό ποσό, ένα κινητό και διάφορα προσωπικά της έγγραφα, νομίζοντας ότι κοιμόταν.

Ειδοποίησε αστυνομικούς οι οποίοι ανακάλυψαν τον 35χρονο «μακρυχέρη» στο θάλαμο όπου νοσηλευόταν και τον συνέλαβαν.

Σε ένα σακίδιο που είχε μαζί του, κατασχέθηκαν ένας σουγιάς και ένα κοπίδι κι έτσι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενος για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή.

Πάνω από τέσσερις μήνες πέρασαν από την κλοπή που είχε γίνει στις 14 Ιουνίου σε βάρος μιας 74χρονης γυναίκας στο Λείψιο Γρεβενών, αλλά η ταυτότητα του ενός από τους δράστες αποκαλύφθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα ο οποίος δεν συνελήφθη ελλείψει αυτοφώρου, ενώ ο συνεργός του παραμένει άγνωστος.

Οι δυο τους έδειχναν σεντόνια και διάφορα άλλα λευκά είδη στην ηλικιωμένη στην αυλή του σπιτιού της αποσπώντας την προσοχή της, ώσπου ο ένας από αυτούς μπήκε στο σπίτι χωρίς να τον αντιληφθεί και άρπαξε βιαστικά 800 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Βόλος: ''Σιδερόφρακτη'' παρέλαση στην παραλία - Δείτε το βίντεο!

Όπως και την 25η Μαρτίου, έτσι και ανήμερα της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» προς αποφυγή επεισοδίων, η παρέλαση στην παραλία του Βόλου πραγματοποιήθηκε «σιδερόφρακτη», με τους Βολιώτες να την παρακολουθούν κυριολεκτικά ως ελεύθεροι - πολιορκημένοι.

Με τον αστυνομικό σχεδιασμό να προβλέπει σιδηρένιους φράκτες κατά μήκος της παραλίας του Βόλου μέχρι και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και στους κάθετους προς αυτήν δρόμους ακόμα - ακόμα και την επιστράτευση ρυμουλκών οχήματων, για την απομάκρυνση αυτοκίνητων από τους γύρω δρόμους.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στους επισήμους, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης, ο οποίος δεν έκρυψε την αμηχανία του, όταν ρωτήθηκε για την παρουσία κιγκλιδωμάτων, για να απαντήσει ότι "πιστεύω ότι δεν θα ξαναγίνει". Δείτε το βίντεο του e-volos

Τρικαλινοί πολύτεκνοι στα… κάγκελα!

Επισκέφτηκαν τους βουλευτές και έστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά…

Στις συναντήσεις που είχαν το πρωί του Σαββάτου... εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα και ζήτησαν στήριξη προς την πολύτεκνη οικογένεια. Ο Σύλλογος κοινοποίησε και το υπόμνημα, το οποίο έχει αποσταλεί και προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Συντελείται, με ταχύτατους ρυθμούς, πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια την πατρίδα μας σε λίγα χρόνια να καταντήσει μία χώρα γερόντων κι αυτών εξαθλιωμένων και τους Έλληνες ν’ αποτελούν μία μικρή μειοψηφία στον τόπο τους» αναφέρεται μεταξύ άλλων, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέλιος Λάσκος στάθηκε ιδιαίτερα στην περικοπή των επιδομάτων, του νέου φορολογικού συστήματος που θα επιφέρει νέα βάρη στις πλάτες των πολυτέκνων, του επιδόματος θέρμανσης και των μεταγραφών σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στα αιτήματα του Συλλόγου συμπεριλαμβάνονται:
Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους πολυτέκνους με τέσσερα προστατευόμενα μέλη στο ποσό των 25.500 ευρώ, που είχε θεσπισθεί με τον Ν. 384223-4-2010 και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον στο ποσό των 23.000 ευρώ, που θεσπίσθηκε με τον ν. 39861-7-2011, να παύσει η εξοντωτική αυτή φορολογική επιδρομή κατά των πολυτέκνων.

Να επανέλθει το καθεστώς των μετεγγραφών από εφέτος για τα παιδιά των πολυτέκνων.

Να παύσει η κυβέρνηση να θέτει στην ίδια κατηγορία τους πολυτέκνους με τους αγάμους, αφού σε όλα τα μέτρα, που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ο πολύτεκνος έχει την ίδια μεταχείριση με τους αγάμους.
www.trikalavoice.gr

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Λάρισα: Το μέλλον της Θεσσαλίας και η εκτροπή του Αχελώου

Το μέλλον της Θεσσαλίας και η εκτροπή του Αχελώου ήταν το κεντρικό θέμα της ημερίδας που διοργάνωσαν στη Λάρισα η οργάνωση των Οικολόγων Πράσινων στην περιοχή σε συνεργασία με τη Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος και με τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου.
Στόχος της ημερίδας ήταν να φέρει κοντά επιστήμονες και πολιτικούς με διαφορετικές απόψεις για να συζητήσουν δημιουργικά γύρω από το ζήτημα, ενώ αφορμή της αποτέλεσαν τόσο οι νέες εξελίξεις γύρω με τις απαντήσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, όσο και η συζήτηση για τα διαχειριστικά σχέδια των λεκανών απορροής που συζητώνται αυτή την περίοδο. Βασικό συμπέρασμα της ημερίδας ήταν η ανάγκη για ορθολογική διαχείριση των νερών στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής για την γεωργία στη Θεσσαλία προς όφελος των γεωργών, των καταναλωτών και του περιβάλλοντος, λαμβάνοντας υπόψη και τις τάσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Βασικοί εισηγητές στην πολύ πετυχημένη και γόνιμη συζήτηση ήταν οι:
  • Νικήτας Μυλόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Η Θεσσαλική λειψυδρία και οι εμμονές μας»
  • Κίμων Χατζημπίρος Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ «Η εκτροπή του Αχελώου ως προσπάθεια “διόρθωσης της φύσης”»
  • Ντίνος Διαμάντος, Πρόεδρος ΤΕΕ Κεντρικής Δυτικής Θεσσαλίας «Αχελώος, ένα ποτάμι που οι πηγές και οι εκβολές του ενώνει, δεν πρέπει να χωρίζει – με καθαρό βλέμμα στο αύριο»
  • Σπύρος Δανέλης, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ «Η εκτροπή του Αχελώου μια ιστορία υβριστικής περιφρόνησης της πραγματικότητας»
  • Νίκη Φούντα, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΔΗΜΑΡ από «Εκτροπή Αχελώου : ανεύθυνες πολιτικές αποφάσεις και ιστορία πόλωσης; Όχι πια»
  • Γιώργος Χονδρός, Μέλος Γραμματείας Τομέα Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ «Αχελώος: το τέλος ενός μύθου»
  • Νίκος Χρυσόγελος,  Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων «Ευρωπαϊκή Πολιτική για το νερό, τη γεωργία και τη βιωσιμότητα της υπαίθρου και οι θέσεις του Ευρωκοινοβουλίου και των Πράσινων».

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης ο Θωμάς Ψύρρας, βουλευτής Λάρισας της ΔΗΜΑΡ, ο Γιώργος Κυρίτσης, βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ, ο Ρίζος Κομίτσας, πρόεδρος ΠΕΔ - Δήμαρχος Κιλελερ, ο Άρης Γαλάτος ,Αντιδήμαρχος πρασίνου Δήμου Λαρισαίων. Χαιρετισμούς έκαναν ο Κώστας Κούτσικος, Συντονιστής της ΠΚ Λάρισας των Οικολόγων Πράσινων, ο Γιώργος Τσέκος, Συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, ενώ χαιρετισμό απέστειλαν και ο Φίλιππος Σαχινίδης βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ και η Ρένα Καραλαριώτου Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας. Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων έγινε διάλογος μέσα από ερωτήσεις και τοποθετήσεις των πολιτών όπου εκφράσθηκαν όλες οι απόψεις ενώ σύντομη παρέμβαση έκανε και ο Αλ. Μπέλεσης παρουσιάζοντας στοιχεία για την κατάσταση των υδάτων σε κάθε ζώνη της Θεσσαλίας.
Ο Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε σχετικά: «Είναι αναγκαίο να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας για την κατάσταση των νερών στη Θεσσαλία και κυρίως να βρούμε ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις προς όφελος των αγροτών και του περιβάλλοντος. Η σημερινή συζήτηση ήταν μια καλή αρχή και ανέδειξε την ανάγκη συμμόρφωσης με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες στη λογική της διαχείρισης της ζήτησης, της εξοικονόμησης νερού και της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών. Η εκτροπή δεν είναι η λύση. Πρέπει να δούμε αναλυτικά τι πραγματικά μένει στους γεωργούς μετά τη χρήση  εισαγόμενων φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, και σπόρων καθώς και του κόστους της ενέργειας για άντληση του νερού από τόσο μεγάλα βάθη, δηλαδή τα έσοδα των γεωργών σε σχέση με τις συνολικές δαπάνες τους στο πλαίσιο του σημερινού μοντέλου. Πρέπει επίσης να δούμε αναλυτικά την πραγματική κατανάλωση νερού ανά καλλιέργεια, ανά περιοχή και ανά καλλιεργητική πρακτική. Αξιολογώντας τέτοια επιστημονικά στοιχεία, θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε πιο ολοκληρωμένα τις απαιτούμενες αλλαγές και σε καλλιέργειες και σε καλλιεργητικές πρακτικές. Έτσι θα μπορούσε  να αποδειχτεί ότι ακόμα και ξερικές ή άλλες καλλιέργειες που σήμερα μοιάζουν ασύμφορες θεωρώντας δεδομένες τις σημερινές πρακτικές, θα μπορούσαν να είναι πιο αποδοτικές για τους γεωργούς αν στηριχθούν από πολιτικές που επιτυγχάνουν μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο, μείωση των δαπανών για άρδευση και ακριβή άντληση του νερού από μεγάλα βάθη, μείωση των δαπανών και των ποσοτήτων χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.»

Στη Μαγνησία ο Τ. Κουίκ για την επέτειο του "Όχι"

Τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο θα ακολουθήσει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ στις εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου. 

Την Παρασκευή (26/10/2012) θα παραστεί στη Δοξολογία του Αγίου Δημητρίου στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη και μετά θα αναχωρήσει μαζί με τον Πάνο Καμμένο για περιοδεία δύο ημερών στο Νομό Μαγνησίας και την Κυριακή θα παρακολουθήσει τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ στο νησί της Σκιάθου.

Βόλος: Βύθισε στο σκοτάδι δρόμους για να κλέψει καλώδιο!

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω σήμερα το πρωί στο Βόλο ένας 33χρονος για... κλοπή και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατελήφθη από τους αστυνομικούς να αφαιρεί από φρεάτια δημοτικού φωτισμού στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, καλώδιο συνολικού μήκους 30 μέτρων, με αποτέλεσμα τη μη ηλεκτροδότηση μεγάλου μέρους του οδικού δικτύου της περιοχής, προκαλώντας διατάραξη στην ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Συλλήψεις για σωματεμπορία στη Καρδίτσα

Συνελήφθησαν στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός... ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας και μία 21χρονη ομοεθνής του, για σωματεμπορία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι 22χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας εργάζεται σε κατάστημα κι εξαναγκάζεται να εκδίδεται, οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο στο συγκεκριμένο κατάστημα, όπου εντόπισαν την 22χρονη να εργάζεται.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 22χρονη υπήκοος Ρουμανίας, είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από δέκα περίπου ημέρες, με τη διαμεσολάβηση των δύο συλληφθέντων ομοεθνών της. Οι ομοεθνείς της την εξανάγκαζαν να εργάζεται στο κατάστημα και να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες έναντι αμοιβής. Την αμοιβή αυτή στη συνέχεια, εισέπραττε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και μέρος αυτής έδινε στην 22χρονη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

Συνελήφθη 17χρονη στη Λάρισα για κλοπή τσάντας

Μια 17χρονη συνελήφθη στη Λάρισα χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΙΑΣ» για κλοπή.

Η συλληφθείσα αφαίρεσε από ανοιχτό παράθυρο σπιτιού, μία γυναικεία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, την αστυνομική ταυτότητα της 43χρονης ιδιοκτήτριας και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Στη Σκιάθο για την επέτειο του «ΟΧΙ» ο Πάνος Καμμένος

Η περιοδεια του στην Μαγνησία θα είναι τριήμερη, από τις 26, όπου θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κινήματος στον Βόλο και θα έχει συναντήσεις με φορείς, έως τις 28, όπου θα μεταβεί στη Σκιάθο

Στην Μαγνησία θα βρίσκεται από την Παρασκευή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, πραγματοποιώντας τριήμερη περιοδεία, στην κορύφωση της οποίας θα μεταβεί στο νησί του Παπαδιαμάντη, ώστε να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ».

Τον κ. Καμμένο θα υποδεχτεί η μόνη Θεσσαλή Βουλευτής του κόμματος, η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή το απόγευμα στις 7.00, στα εγκαίνια των γραφείων του κινήματος στο Βόλο, στον οποίο θα παραμένει ώστε το Σάββατο να πραγματοποίησει σειρά συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς του Νομού.

Η αναχώρησή του από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας αναμένεται την Κυριακή, ανήμερα δηλαδή της επετείου του «ΟΧΙ», όπου θα παρασταθεί στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο λιμάνι της Σκιάθου, από όπου το απόγευμα θα επιστρέψει για την Αθήνα αεροπορικώς.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παπάς και 52χρονη πουλούσαν εικόνες αξίας 450.000 ευρώ!

Και νέο "ιερό" σκάνδαλο, προερχόμενο από τα Φάρσαλα Λάρισας, ήρθε στην επιφάνεια καθώς για πολλοστή φορά, ιερωμένος από την επαρχία Φαρσάλων, συνελήφθη να έχει παραβατική συμπεριφορά.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για 46χρονο ιερωμένο ο οποίος σε συνεργασία με 52χρονη επιχείρησαν να πουλήσουν εκκλησιαστικές εικόνες, ορισμένες από τις οποίες χρονολογούνται στον 18ο αιώνα, συνολικής αξίας 450.000 ευρώ. Ωστόσο, ο «αγοραστής» ήταν αστυνομικός και οι δύο συνεργοί συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ένας 46χρονος ημεδαπός ιερέας και μία 52χρονη, οι οποίοι επιχείρησαν να πουλήσουν σε αστυνομικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας εκκλησιαστικές εικόνες, έναντι του χρηματικού ποσού των 450.000 ευρώ.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα συνολικά εκκλησιαστικές εικόνες ιδιαίτερα μεγάλης χρηματικής και χρονολογικής αξίας. Από αυτές, οι πέντε υπάγονται στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων, σύμφωνα με εκτίμηση της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας και χρονολογούνται στον 18ο και 19ο αιώνα. Οι υπόλοιπες τρεις χρονολογούνται στα τέλη του 19ου και 20ου αιώνα και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για να προσδιοριστεί το έτος κατασκευής τους, ενώ άλλη μία είναι σύγχρονης κατασκευής.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην πόλη της Λάρισας, όπου διέμεναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: δύο ασημένια εκκλησιαστικά σκεύη (ένα δισκοπότηρο κι ένας σταυρός), τρεις μουσαμάδες μεγάλων διαστάσεων με φερόμενη ημερομηνία το έτος 1926, που απεικονίζουν θεματικές ενότητες νεκρής φύσης, πέντε βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων. Διερευνάται αν οι ανωτέρω κατασχεθείσες εικόνες αποτελούν προϊόντα κλοπών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Φασιστικός οικονομικός και κοινωνικός αποκλεισμός σε βάρος των ΑμΕΑ Τρικάλων

Στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) Τρικάλων για διαμαρτυρία, βρέθηκαν Τρικαλινοί Ανάπηροι και εξέφρασαν τα παράπονα τους στον  Διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Ευάγγελο Γεωργολόπουλο.

Οι εκπρόσωποι των ΑμΕΑ διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία που υφίστανται για να αποδεικνύουν συχνά-πυκνά και επί αμοιβής το αυτονόητο. Ότι δηλαδή είναι ανάπηροι…

«Έχουμε μεσογειακή αναιμία και όχι …γρίπη για να εξεταζόμαστε κάθε …βδομάδα αν μας πέρασε η ασθένεια» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην συνάντηση, με τον κ. Γεωργολόπουλο, να κατανοεί την αγανάκτησή τους αλλά από την άλλη το μόνο που μπορούσε να κάνει, ήταν να υποσχεθεί προώθηση των αιτημάτων τους στο Υπουργείο…

Τα ΑμΕΑ μέσω των ΚΕΠΑ, έχουν βρεθεί σε λίστες «ομηρίας», δεν λαμβάνουν συντάξεις και ουσιαστικά πληρώνουν αυτοί το «μάρμαρο» μιας ανίκανης Πολιτείας να εντοπίσει τους «μαϊμού» αναπήρους.

Χωρίς πόρους, οδηγήθηκαν σε έναν ιδιότυπο φασιστικό οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό χωρίς να «συγκινείται» κανένας … «δημοκράτης» αρμόδιος ή πολιτικός των Τρικάλων…

Σήμερα όπως κατέγραψε το trikalanews.gr βρέθηκαν …ασυνόδευτοι στον μοναχικό τους και δύσκολο αγώνα για να αποδείξουν ότι είναι …ανάπηροι.

Οι μεν ασχολούνται με το …Ισραήλ και την …Γάζα, οι δε με την …. «Χρυσή Αυγή» και κάτι άλλοι με τα … «ξωτικά» και τα ΑμΕΑ δεν έχουν μια συμπαράσταση από πουθενά…

Έφιππος γάμος στα Τρίκαλα

Ο Ιππικός Σύλλογος Τρικάλων το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 συνόδευσε μέχρι τα σκαλιά της Εκκλησίας τον Γιώργο Μαργέλο... (μέλος Ι.Σ), για να συναντήσει την αγαπημένη της καρδιάς του ,Στεφανία Γιαννούλα, με πλήθος αλόγων!!!

Ο γαμπρός προπορευόμενος με το άλογό του, μετά-μουσικής, πήγε στο Ναό του Αγίου Γεωργίου Χρυσομηλιάς ενώ , τη νύφη πήγε με το στολισμένο, μόνιππο του ο Βαγγέλης Φιλίππου(μέλος Ι.Σ)!

Κάτι πολύ ξεχωριστό και όμορφο για την εποχή μας είπαν όλοι με μεγάλο ενθουσιασμό. Ήταν ''το καλλύτερο'' έλεγαν όλοι στον πρόεδρο του Ι.Σ κο Μίλτο Κρανιά ενώ ο ίδιος μας δήλωσε ότι ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν όλοι αυτοί που συμμετείχαν , με δική τους πρωτοβουλία , στην όμορφη στιγμή της ζωής τους, μιας κι εκείνος βοήθησε στο μουσικό μέρος κυρίως.

Ο ''ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ'' εύχεται στους νεόνυμφους να ζήσουν, να ευτυχήσουν με καλούς απογόνους!!!!(κατά προτίμηση, καβαλάρηδες και αμαζόνες!!!)



trikaladay.gr

Λύσεις στα προβλήματα ζητούν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και για το λόγο αυτό αντιπροσωπεία του 15μελούς μαθητικό συμβουλίου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Δημαρχείο Βόλου και ενημέρωσε την αντιδήμαρχο Νατάσσα Οικονόμου, ενώ δόθηκε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου να μην κάνουν κατάληψη.

Οι μαθητές, αρχικά ζήτησαν να συναντηθούν με το δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, αλλά, επειδή απουσίαζε σε σύσκεψη, τους δέχτηκε η αντιδήμαρχος.

Οι μαθητές ζήτησαν επισκευή σπασμένων κουφωμάτων και αντικατάσταση τζαμιών στους διαδρόμους του σχολείου, επισκευή κατεστραμμένων τοίχων και επισκευή των φωτιστικών που κρέμονται, ενώ τόνισαν ότι αποφάσισαν να θέσουν τα αιτήματά τους στο Δήμο, πριν κάνουν κατάληψη, όπως έγινε σε άλλα σχολεία της Μαγνησίας.

Στη συνάντηση με την αντιδήμαρχο, οι μαθητές ζητούν να κινηθούν οι διαδικασίες από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου και να βαφτούν οι αίθουσες που είναι σε άθλια κατάσταση (σοβάδες κρέμονται, μαυρισμένοι τοίχοι), να αντικατασταθούν τα κουφώματα και να μονωθούν, να επισκευαστούν όσα τζάμια δεν είναι σε καλή κατάσταση καθώς με τις βροχές μπαίνει νερό μέσα, να αντικατασταθούν τα φωτιστικά, και να τοποθετηθούν τα πλαστικά προστατευτικά, καθώς επίσης να τοποθετηθούν καθρέπτες στις τουαλέτες.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται και για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων τους ο οποίος είναι ελλιπής.

Ο πρόεδρος του 15μελούς του 1ου ΕΠΑΛ Αρντίτ Τσενολάρι «προκειμένου να προχωρήσουμε σε κατάληψη σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό να έρθουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε και να εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σχολείο μας και να μπορέσουμε να τα λύσουμε με το διάλογο».

Η αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου δεσμεύτηκε να στείλει συνεργεία του Δήμου προκειμένου να κάνουν αυτοψία στο σχολείο και να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για την επισκευή των σοβαρών αρχικά προβλημάτων (κουφώματα, τζάμια και λάμπες), ωστόσο τους είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα προκειμένου να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα όπως είναι το βάψιμο των αιθουσών και ο εξοπλισμός των σχολείων.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Βόλος - Αθήνα με τα πόδια και υποδοχή από τα ΜΑΤ

Διέσχισαν 324 χιλιόμετρα από το Βόλο στην Αθήνα με τα πόδια. Όμως, όταν έφτασαν στο Σύνταγμα και στο κτίριο της Βουλής που ήταν ο τελικός τους προορισμούς είδαν να τους περιμένουν τα ΜΑΤ.

Οι επαγγελματίες αλλά και εκπρόσωποι άλλων ομάδων (όπως άνεργοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες) ξεκίνησαν πριν από έντεκα μέρες από την μεγαλύτερη πόλη της Μαγνησίας με σημείο τερματισμού  την Αθήνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο «για την κατάσταση μας που πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ξεκινήσαμε περίπου 40 άτομα σαν βασικός πυρήνας, στην πορεία συνολικά συμμετείχαν περίπου 300 άνθρωποι. Σε πόλεις όπως η Λαμία υπήρξε κόσμος που ενώθηκε μαζί μας έστω και για λίγα χιλιόμετρα» λέει ο κ. Κώστας Κογιας πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων Μαγνησίας.

«Αρχικά τα ΜΑΤ προσπάθησαν να μας εμποδίσουν να παραδώσουμε το υπόμνημα διαμαρτυρίας, μάλιστα υπήρξε ένταση και προπηλακισμοί. Τελικά επιτράπηκε σε 24 άτομα να εισέλθουν στο κτίριο και να  παραδώσουν το υπόμνημα στο προεδρείο της Βουλής ενώ επιδιώξαμε να δούμε τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Επικαλούμενοι την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν μας επέτρεψαν να τους συναντήσουμε ,έτσι παραδώσαμε το υπόμνημα  στις γραμματείες των κομμάτων» λέει ο κ.  Κόγιας που είχε την ιδέα  αυτής της ιδιαίτερης  διαμαρτυρίας.

«Ονομάσαμε την προσπάθεια μας "Κίνηση Ελπίδας Πολιτών Βόλου", θέλαμε από την αρχή να κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν έχουμε στόχο την κομματικοποίηση της όλης ιστορίας. Θεωρώ πως τα μηνύματα ήταν ιδιαίτερος ενθαρρυντικά. Μοιράσαμε χιλιάδες κομμάτια έντυπου υλικού όπου εξηγούμε τα αιτήματα και τα προβλήματα  μας, παράλληλα είδαμε σε αρκετά σημεία της χώρας -όπως στην Θήβα που μας υποδέχτηκαν οι φορείς της πόλης-  τους πολίτες  να εκφράζουν  την αλληλεγγύη τους».

Οι Βολιώτες πεζοπόροι θα διανυκτερεύσουν για ένα βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, στις σκηνές τους. Παράλληλα ,πραγματοποιούν συμβολική 24ωρη απεργία πείνας.«Τα πόδια των περισσότερων έχουν φουσκάλες ή άλλους μικροτραυματισμούς, όμως τελικά θεωρώ πως το εγχείρημα άξιζε τον κόπο. Ελπίζω μόνο η διαμαρτυρία μας να βοήθησε έστω και  λίγο στο να υπάρξει μια αφύπνιση του κόσμου, ειδικά στην επαρχία» λέει ο κ. Κόγιας. «Αν εφαρμοστούν τα επερχόμενα μέτρα, για πόλεις όπως ο Βόλος θα είναι το τελειωτικό χτύπημα» καταλήγει.

Ελασσόνα: Εξηγήσεις για τον αστυνομικό που "τράβηξε" όπλο σε μαθητές

Δεν κατάλαβε ότι ήταν μαθητές, λένε τώρα από την Αστυνομία...

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την καταγγελία των μαθητών, ότι ένας Αστυνομικός τους έβγαλε όπλο ενώ τους κυνηγούσε για φθορές σε σχολείο,
η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

Χθες (22-10-2012) την 06.50 ώρα, μετά από τηλεφωνική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας Λάρισας σχετικά με άγνωστους δράστες που προξενούν φθορές στο Λύκειο Ελασσόνας, αστυνομικοί της Υπηρεσίας μετέβησαν στο σχολείο και κινούμενοι περιμετρικά αντιλήφθηκαν δύο άτομα, από τα οποία ο ένας έφερε στον ώμο σακίδιο, να πηδούν από το παράθυρο του πρώτου ορόφου του σχολείου και να τρέπονται σε φυγή.

Μετά από αναζητήσεις σε χωράφια που καλύπτονται από πυκνή βλάστηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα άτομα κρυμμένα πίσω από θάμνους. Λόγω της περιορισμένης ορατότητας, των συνθηκών χαμηλού φωτισμού και προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους, ο ένας από τους αστυνομικούς έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο από τη θήκη. Διαπιστώνοντας ακολούθως ότι πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας, ο αστυνομικός επανέφερε το όπλο στη θήκη και τα άτομα προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, όπου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και προέκυψε ότι είναι 16χρονοι μαθητές του Λυκείου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αξιωματικού Υπηρεσίας με το Διευθυντή του Λυκείου, ο δεύτερος δήλωσε άγνοια για ενδεχόμενες προκληθείσες φθορές και οι δύο μαθητές αφέθησαν ελεύθεροι.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ο Διευθυντής του Λυκείου κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας ότι άγνωστοι δράστες είχαν προξενήσει φθορές σε εγκαταστάσεις του σχολείου.

Σε βάρος των δύο ανηλίκων μαθητών σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας για διακεκριμένες φθορές. Οι μαθητές συνελήφθησαν και μετά την εξέτασή τους αφέθησαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Νέος κύκλος εκπομπών της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου

Από τη συχνότητα του «ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ» 102,5 FΜ   http://www.magnesianews.gr

Κάθε Τετάρτη 5.00- 6.30 το απόγευμα και σε επανάληψη το Σάββατο 8.30-10.00 π.μ 

είναι «η ώρα του καταναλωτή»

Ενημέρωση για θέματα που αφορούν την υγεία μας, τις αγορές μας, τα δικαιώματα μας, το περιβάλλον.

Ενημέρωση για το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για τις ομαδικές αγωγές στις τράπεζες.

Ενημέρωση για ελαττωματικά προϊόντα που ανακαλούνται, επικίνδυνα τρόφιμα  που αποσύρονται και επιχειρήσεις που παρανομούν.

Ενημέρωση για δράσεις, καταγγελίες, εκδηλώσεις και ειδήσεις που ενδιαφέρουν τους καταναλωτές.

Ελασσόνα: Η Αστυνομία κατεδίωξε και συνέλαβε μαθητές που έκαναν κατάληψη!

Φωτό αρχείου
Επεισόδιο με πρωταγωνιστές μαθητές, οι οποίοι πρωτοστάτησαν σε κατάληψη του σχολείου τους σημειώθηκε στην Ελασσόνα, όπου κλήθηκε η Αστυνομία και δύο 17χρονοι συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη

Ο ένας μαθητής κατήγγειλε μάλιστα ότι ο αστυνομικός που τους καταδίωξε τράβηξε το όπλο του για εκφοβισμό, αλλά η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τις αστυνομικές Αρχές, ούτε από το σχολείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Λύκειο Ελασσόνας σήμερα, Δευτέρα, το πρωί. Ο διευθυντής του Λυκείου Στέργιος Στεργιούλας αποφάσισε πρόσφατα να τοποθετήσει κάμερες στο κτίριο του σχολείου έπειτα από προηγούμενες διαρρήξεις, αλλά και φθορές στο εσωτερικό του σχολείου.

Παρότι οι κάμερες λειτουργούν μόνο το βράδυ (η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια του πρωινού στο σχολείο απαγορεύεται), μαθητές διαφώνησαν με την τοποθέτηση του συστήματος παρακολούθησης και αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο κτίριο για να επιβάλλουν την άποψη τους.

«Σήμερα στις 7:35 το πρωί δέχθηκα τηλεφώνημα από έναν διοικητικό υπάλληλο του σχολείου που με πληροφόρησε ότι βρήκε το κτίριο του σχολείου κλειστό, αλλά κανένα μαθητή μέσα. Μια ώρα μετά έμαθα ότι κάποιος περίοικος είδε κίνηση στο σχολείο τα ξημερώματα, προτού ανοίξει, και κάλεσε την αστυνομία» συνεχίζει.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η αστυνομία πράγματι έφθασε εκείνη την ώρα στο σχολείο και εντόπισε δυο μαθητές που πιθανώς κινούνταν για να το κλείσουν. Οι μαθητές τράπηκαν σε φυγή, αλλά οι αστυνομικοί τους κυνήγησαν, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, απ' όπου αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο ένας από τους μαθητές, πάντως, κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί για να τους ακινητοποιήσουν τράβηξαν όπλο και τους φοβέρισαν.

Το θέμα ερευνάται, ενώ το σχολείο θα λειτουργήσει αύριο Τρίτη κανονικά, καθώς η κατάληψη τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο «Μύλο των Ξωτικών»


Για πρώτη φορά στη Θεσσαλία, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας! 

Για δεύτερη χρονιά φέτος την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών, ο Δήμος Τρικκαίων, η e-Trikala A.E., ο Αι Βασίλης και τα ξωτικά του ετοιμάζουν το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων, στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. O «Μύλος των Ξωτικών», η πραγματική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, ανοίγει τις πύλες του στις 30 Νοεμβρίου και για 38 ολόκληρες ημέρες.

Οι προετοιμασίες της οργανωτικής επιτροπής και των τεχνικών ομάδων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με στόχο το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Οι πρώτες πληροφορίες για τον σχεδιασμό, παρουσιάζονται πλέον στο νέο και ανανεωμένο site των Ξωτικών (www.milosxotikon.gr), αλλά οι μεγάλες εκπλήξεις παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό!

Καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ θα λειτουργούν τα δωρεάν εργαστήρια του Μύλου, με απίθανες εκπαιδευτικές δράσεις. Παράλληλα, κάθε γωνιά και πλατεία της πόλης, θα «ξεχειλίζει» από γλυκιές εκπλήξεις

 Ένα σπάνιο ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα, ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο!

Ο «Μύλος των Ξωτικών» στοχεύει φέτος να προσφέρει στους μαθητές αλλά και σε όλους τους επισκέπτες του ένα σπάνιο μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων.

Για πρώτη φορά στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στους χώρους του «Κουρσούμ Τζαμί» των Τρικάλων θα λειτουργήσει η κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», που αυτή την στιγμή στεγάζεται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή πενήντα εντυπωσιακών εκθεμάτων του Κώστα Κοτσανά, που ξεκινούν από το ρομπότ - υπηρέτρια του Φίλωνος, τον "κινηματογράφο" του Ήρωνος, το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη και

φτάνουν μέχρι και τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων καλύπτοντας την περίοδο από το 2000π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας παρουσιάζει δεκάδες αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων και πρόκειται για το πληρέστερο και το πλέον αξιόπιστο μουσείο του είδους του παγκοσμίως.

Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ενώ πολλά από αυτά είναι διαδραστικά. Είναι ταξινομημένη σε ενότητες και ακολουθεί όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις της Παιδαγωγικής και Μουσειακής Αγωγής. Δρα πολυεπίπεδα και απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων και φυσικά σε όλους τους πολίτες.

Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο θα συνεχίσει την λειτουργία της η έκθεση κεραμικής της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με τις συλλογές και τα ευρήματα των ανασκαφών από την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά πρωί – απόγευμα από της 19 Νοεμβρίου 2012 έως της 6 Ιανουαρίου 2013.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 24310 38890 – 24310 74442.

Τις φετινές γιορτές ο «Μύλος των Ξωτικών» υπόσχεται μια ζεστή, ανθρώπινη και φιλόξενη διοργάνωση για μικρούς και μεγάλους. Τα Ξωτικά λοιπόν μας προσκαλούν στο παραμυθένιο «Εργοστάσιο» τους για να ζήσουμε όλοι μαζί, τα πιο γλυκά Χριστούγεννα της ζωής μας…

Λαθροϋλοτομία: Αυξημένα κρούσματα και στο Πήλιο – κίνδυνοι για περιβάλλον και υγεία

Για αδράνεια καταγγέλλει το Δασαρχείο Βόλου η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, η λαθροϋλοτομία στο Πήλιο. Η οργάνωση κάνει δε, λόγο ακόμη και για αποψίλωση δέντρων ακόμα και δίπλα στον Εθνικό δρόμο.

Λόγω της οικονομικής
κρίσης, πολλοί πολίτες πλέον επιλέγουν για θέρμανση τη χρήση ξυλόσομπων. Επομένως έχουν αυξηθεί οι ανάγκες σε ξύλα και άρα βρήκε εύκολο δρόμο ανάπτυξης η λαθροϋλοτομία.
«Τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας σε κάθε δρομολόγιο που κάνουν, στο οδικό κύκλωμα του Πηλίου, διαπιστώνουν μύριες όσες παραβάσεις. Φορτηγά κατάφορτα ξύλα, ακόμα και χωρίς πινακίδες, πηγαινοέρχονται χωρίς κανένα έλεγχο. Παράνομες μάντρες καυσόξυλων ξεφυτρώνουν ακριβώς δίπλα στον Εθνικό Δρόμο. Ξυλεία στοιβάζεται στους δρόμους του Πηλίου, έτοιμη προς μεταφορά. Διαπιστώθηκε αποψίλωση δέντρων ακόμα και δίπλα στον Εθνικό δρόμο, αφού η ασυδοσία εντάθηκε εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικών ελέγχων. Είναι χαρακτηριστικές φέτος οι διαμαρτυρίες των ίδιων των δύο Δήμων του Πηλίου. Ζητήθηκε μάλιστα να δημιουργηθεί δασοφυλάκιο στο Πήλιο, αλλά δεν έγινε τίποτα» τονίζει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία.

Η οργάνωση προειδοποιεί ότι η καύση ξύλων σε τζάκια και σόμπες θα έχει ως συνέπεια να δημιουργηθούν, φέτοςστις Ελληνικές πόλεις, συνθήκες ασφυξίας από το διοξείδιο του άνθρακα και τα αιωρούμενα σωματίδια που εκλύονται από την καύση των ξύλων, κάτι που συνιστά μεγάλο πρόβλημα για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα και για τα βρέφη.

«Εάν πραγματικά ήθελε,
το Δασαρχείο Βόλου, να αντιμετωπίσει τη λαθροϋλοτομία, θα αρκούσε ένας έλεγχος στις μάντρες της πόλης του Βόλου και η αστυνόμευση των εισόδων της πόλης. Αυτό όμως δεν γίνεται και επομένως είναι πολύ κακή η τύχη των δασών του Πηλίου» αναφέρει η οργάνωση.
Enhanced by Zemanta

Αυτοκτόνησε άνδρας στον Βόλο

Κρεμασμένος βρέθηκε πριν από λίγη ώρα μέσα στο σπίτι του 47χρονος άνδρας στον Βόλο και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Αναλήψεως με Κουντουριώτου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και διερευνούν την υπόθεση.


Πηγή: e-volos.gr 

Περί οικονομίας ο Σταθάκης από τα Τρίκαλα

Ο υπεύθυνος της Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και βουλευτής Χανίων, ανέλυσε στο «Φρούριο» την διαφορετική πρόταση που έρχεται να εκφράσει η μείζον αντιπολίτευση…

Στα πλαίσια της οργανωτικής ανασυγκρότησης ο κ. Γιώργος Σταθάκης, βρέθηκε στα Τρίκαλα και μίλησε σε με θέμα «Η Κυβερνητική πρόταση της Αριστεράς». «Οποιαδήποτε προσέγγιση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή πρέπει να ξεκινάει από τα πραγματικά δεδομένα» τόνισε ο κ. Σταθάκης ο οποίος σημείωσε πως «ανεφαρμοστεί το μνημόνιο στην ακραία του εκδοχή όπως επιχειρείται ως το ’13-’14, προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει διαφορετική αφετηρία στο πώς θα σταθεροποιήσει την οικονομία ή τι τύπου αναπτυξιακά μέτρα θα έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα στις δεδομένες συνθήκες». Ο κ. Σταθάκης, παρουσία πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αρκετών μέχρι πρότινος στελεχών άλλων κομματικών φορέων στα Τρίκαλα, υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη κατάθεσης ενός αξιόπιστου προγράμματος δημοσιονομικής σταθεροποίησης σε συνθήκες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Για ένα πραγματικά βιώσιμο πρόγραμμα…

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ένα μοντέλο στο επιτελείο του Αλέξη: Η Μαριλένα Μπαϊραμπά εγκατέλειψε την πασαρέλα για χάρη της πολιτικής

Συνδυάζοντας δύο ιδιότητες που πολύ σπάνια συμβιβάζονται, η Μαριλένα Μπαϊραμπά, είναι το νέο ακαταμάχητο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτομοντέλο και πολιτική επιστήμων, η 26χρονη ειδική συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα εγκατέλειψε την πασαρέλα για χάρη της πολιτικής και επιμένει πως ναι, είναι δυνατόν.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» η επιστημονική συνεργάτης της αντιπολίτευσης σπούδασε σε βρετανικό πανεπιστήμιο και η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Από πέρυσι το Φεβρουάριο είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Νομικής, και έχει ενταχθεί στον επιστημονικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ SEXY ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΛΑΡΙΣΑ: «Σήκωσαν» χαλκό ενός τόνου!

Επιχείρηση κατασκευής ηλεκτρικών πινάκων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας «χτύπησαν» άγνωστοι το τελευταίο διήμερο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες αφαίρεσαν τρεις κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, μπάρες χαλκού συνολικού βάρους ενός τόνου περίπου, καλώδια χαλκού μήκους 100 μέτρων και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ενώ προξένησαν φθορές και στο εσωτερικό της επιχείρησης.

Οι δράστες αναζητούνται.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Νέα υπόθεση με ηρωίνη στις Φυλακές Τρικάλων

Προβληματισμό προκαλεί πλέον, ο νέος εντοπισμός ηρωίνης μέσα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα των Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουtrikalanews.gr μετά από έλεγχο σήμερα το μεσημέρι σε κελί των φυλακών, εντοπίστηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 5,6 γραμμαρίων και αμέσως ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Τρικάλων.

Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν για τα περαιτέρω, 30χρονο Ιρακινό βαρυποινίτη των φυλακών που εκτίει ποινή φυλάκισης για υπόθεση δουλεμπορίου με την μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι όπως αποκάλυψε το trikalanews.gr πριν λίγες μέρες, βρέθηκε ποσότητα 60 γραμμαρίων ηρωίνης μέσα στις Φυλακές Τρικάλων και μέσα σε κάλτσα κρεμασμένη σε τοίχο…

Όλα αυτά, όταν υποτίθεται πως έχουν ενταθεί οι έλεγχοι για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές μετά τα όσα συνέβησαν πριν από μήνες στο συγκεκριμένο Σωφρονιστικό Κατάστημα…

ΛΑΡΙΣΑ: 22χρονος ο δράστης Συνελήφθη για απόπειρα βιασμού

Στη σύλληψη ενός 22χρονου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Λάρισας, καθώς ο νεαρός είναι κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος 19χρονης έξω από το σπίτι της.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 22χρονος πριν τέσσερις ημέρες είχε προβεί σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος άλλης μίας 19χρονης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Βόλος: Μέτωπο επιστημόνων κατά των αλλαγών που προωθεί η Κυβέρνηση

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο ΤΕΕ, εκπρόσωποι των μηχανικών, των γιατρών, των οδοντιάτρων  των φαρμακείων, των συμβολαιογράφων και των δικηγόρων, εξέφρασαν την διαφωνία τους με το σχέδιο της κυβέρνησης, να εντάξει τα υγιή ταμεία τους στον προβληματικό ΕΟΠΥΥ, κάνοντας λόγο για σχέδιο εξαφάνισης των μικρών και μεσαίων επιστημόνων, προς όφελος των μεγάλων εταιριών και των ολιγοπωλίων.

Μάλιστα συμφώνησαν ομόφωνα ότι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν και να αγωνιστούν, ώστε να μη δουν στο εγγύς μέλλον εξαθλιωμένες συντάξεις και ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...