Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στο Βόλο η 7η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Astronomy Amateur tImage via Wikipedia
Η πόλη του Βόλου θα φιλοξενήσει την 7η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής η οποία θα πραγματοποιηθεί το 2013. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος σε συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα με τον δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας, ανέλυσαν την πρότασή τους και τα οφέλη που θα προκύψουν για την ευρύτερη περιοχή από την ανάληψη μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης. Τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας ζήτησαν τη στήριξη του Δήμου Βόλου επισημαίνοντας ότι έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εθελοντών πολιτών, καθώς και την καταρχήν στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, ενώ θα ζητήσουν τη στήριξη και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο κ. Σκοτινιώτης διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Βόλου θα στηρίξει την προσπάθεια, αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου η 7η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής να φιλοξενηθεί με επιτυχία στην πόλη του Βόλου.
Η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής πραγματοποιείται κάθε χρόνο την καλοκαιρινή περίοδο και διαρκεί 10 μέρες. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες από ολόκληρο τον πλανήτη, με αριστούχους μαθητές ηλικίας 16-18 ετών. Τα προηγούμενα χρόνια η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στην Ταϋλάνδη, την Ινδονησία, το Ιράν, την Κίνα και φέτος στην Πολωνία, ενώ το 2012 θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία.
Η ανάληψη της 7ης Ολυμπιάδας από το Βόλο αναμένεται να αποτελέσει κορυφαίο επιστημονικό γεγονός με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, καθώς αποτελεί μία ακόμη σημαντική ευκαιρία για την τουριστική προβολή του Βόλου, της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας σε όλο τον κόσμο.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...