Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Θεσσαλία: Ίδρυση επιτροπής-φορέα για τις λαϊκές αγορές

Τη σύσταση επιτροπής φορέων για την ίδρυση, κατάργηση και μετακίνηση των λαϊκών αγορών, η οποία όμως θα λαμβάνει υπόψη την όποια απόφαση θα έχουν πάρει... οι οικείοι δήμοι, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, κατά τη σύσκεψη που είχε σήμερα το πρωί με τους δημάρχους της περιφέρειάς του για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Όπως έκανε επίσης γνωστό, τα μητρώα των αδειών άσκησης υπαιθρίου εμπορίου θα βρίσκονται στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων, ενώ η αρμοδιότητα χορήγησης της άδειας αυτής θα εκδίδεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, από τους δήμους, στα τέλη του έτους.

Ο Κώστας Αγοραστός εξήγησε ότι η νομοθεσία που διέπει το καθεστώς λειτουργίας των λαϊκών αγορών είναι πολυδαίδαλη, εφόσον όμως το αρμόδιο υπουργείο δε δίνει λύση στο θέμα αυτό, θα πρέπει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι δήμοι να συνεργαστούν και να συναποφασίσουν για την από εδώ και πέρα πορεία. «Στόχος μας είναι να ξεκαθαρίσουμε τη διαδικασία ώστε να μη δημιουργούνται στρεβλώσεις στη λειτουργία των λαϊκών αγορών» δήλωσε και συνέχισε: «Καλούμαστε σήμερα να συνεργαστούμε και να δώσουμε λύση ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πωλητές και οι παραγωγοί. Από τη μέχρι σήμερα λειτουργία των λαϊκών αγορών έχει γίνει αντιληπτό ότι όλοι ζητούν την παρέμβαση της Αιρετής Περιφέρειας ως εγγυητή και αξιόπιστου συνομιλητή για τη διευθέτηση των ζητημάτων των λαϊκών αγορών».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειαρχη Λάρισας Ρένας Καραλαριώτου, των δημάρχων Κιλελέρ Ρίζου Κομήτσα, Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, ΕλασσόναςΓιώργου Πασχόπουλου, Καλαμπάκας Δημήτρη Σακελαρίου και του αντιδημάρχου Καρδίτσας Σταύρου Παπαγεωργίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Δεσπόπουλος, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...