Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

SOS εκπέμπει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

«Ο κόσμος φοβάται να χαλάσει έστω και ένα ευρώ και είναι λογικό, αφού αγοράζει από τώρα πετρέλαιο για τον Σεπτέμβριο, φοβούμενος την αύξηση. Φτάσανε... το μαχαίρι στο κόκκαλο», σημείωσε μεταξύ άλλων στο e-Volos.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Τσέλιος, κάνοντας έκκληση, προς την υπηρεσιακή Κυβέρνηση, να παγώσει τις οφειλές, αφού υπάρχουν κρούσματα συλλήψεων Βολιωτών εμπόρων, λόγω αδυναμίας καταβολής του Φ.Π.Α.

Ο κος Τσέλιος σημείωσε πως από τις 7 Μαΐου μέχρι και σήμερα, δηλαδή εδώ και ένα μηνά περίπου, παρατηρείται πως ο κόσμος φοβάται να χαλάσει έστω και ένα ευρώ.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως: «Η ακυβερνησία δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια, ο κόσμος δεν χαλάει ούτε ένα ευρώ, περιμένει να δει τι θα συμβεί μέσα στο καλοκαίρι ή κρατά τα χρήματά του για να βάλει πετρέλαιο το Σεπτέμβριο».

Επίσης, ο κος Τσέλιος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στους εμποροϋπαλλήλους, που πλέον όπως τόνισε, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους εργοδότες τους.

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν ήδη απολυθεί, καθώς οι έμποροι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντί τους, ενώ ένα 60% των εμποροϋπαλλήλων του Βόλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, από 8 ώρες που απασχολούνταν πλέον απασχολούνται μόνο 4 την ημέρα, μειώνοντας έτσι το εισόδημά τους κατά 50% τουλάχιστον, κάτι που αυτόματα τους εμποδίζει να είναι και καταναλωτές.

Σε δηλώσεις του στο e-Volos.gr, έθεσε κάποια μέτρα που θα πρέπει άμεσα να ληφθούν για την «ανακούφιση» των εμπόρων, ενώ σημείωσε πως: « Έσωσαν τον δημόσιο τομέα και βάλανε ταφόπλακα στον ιδιωτικό, φτάσανε το μαχαίρι στο κόκκαλο, είμαστε και εμείς, οι έμποροι, άρρωστοι χωρίς φάρμακα. Χρειαζόμαστε γενναίες πολιτικές προτάσεις».

Τέλος, σημείωσε πως οι εκπτώσεις στην αγορά του Βόλου ξεκινάν στις 15 Ιουλίου με τους εμπόρους να είναι όπως πάντα όσο το δυνατόν πιο αισιόδοξοι.
e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...