Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η Κρανιά γιατρεύει τις πληγές της

Μετά τον καθαρισμό των δρόμων και την αποκατάσταση της ομαλής κίνησης των οχημάτων, η Δημοτική Αρχή Καλαμπάκας ρίχνει... το βάρος στο… κατεστραμμένο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής του Ασπροποτάμου.

Μηχανήματα του Δήμου Καλαμπάκας αλλά και ιδιωτών, μισθωμένα από την δημοτική αρχή, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες τα τελευταία εικοσιτετράωρα προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές, μιας και ειδικά η ο κεντρικός οικισμός της Κρανιάς παραμένει χωρίς νερό!... Ο σταθμός συλλογής νερού βρίσκεται πέντε (5) χιλιόμετρα από το χωριό στην περιοχή Ασβεσταριά και το μηχανοκίνητο δυναμικό καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον προσεγγίσει προκειμένου να επιδιορθώσει το σπάσιμο του αγωγού. Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Τ.Κ. Κρανιάς Σπύρο Μόκκα ο οποίος συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια «οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο διήμερο», ωστόσο η πλήρης αποκατάσταση αναμένεται να πάρει έως την την ερχόμενη άνοιξη όταν η περιοχή θα είναι εντελώς προσβάσιμη από το οδικό δίκτυο.

Πάντως τα δεδομένα που καταγράφονται μέχρι στιγμής έξι μέρες μετά το γεγονός είναι ότι η κοίτη του ποταμού από τις παρυφές των βουνών Πλάκας Γκιόναλης και Τριγγείας έχει αλλάξει όψη και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την κατάσταση πριν .Ο ποταμός που κυλούσε μέσα σε μια καταπράσινη όχθη και στην ουσία περιγράφονταν ως ένα μεγάλο ρέμα έχει διαμορφωθεί ριζικά και σχηματίζει πλέον ένα μεγάλο ποτάμι με κοίτη γεμάτη άμμο ,πέτρες , λάσπη και ξεριζωμένα δέντρα .Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η δήλωση των κατοίκων του χωριού Νίκου Σωτηρίου και Γιώργου Παλιού ,που μιλάνε πλέον για ένα νέο τοπίο και διαφορετικό ποτάμι . «Είμαστε τόσα χρόνια στο χωριό σχεδόν τα έχουμε δη όλα αλλά αυτήν την θεομηνία με το ¨απότομο’ πέσιμο τόσης βροχής πρώτη φορά το συναντάμε εδώ και σαράντα χρόνιᨻ.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ,ότι όσες γέφυρες κατασκευάστηκαν μεταπολεμικά , η θεομηνία τις άφησε ή κατεστραμμένες ή με προβλήματα στα θεμέλια τους ενώ αντίθετα τα δυο πέτρινα παλιά γεφύρια του χωριού , συνεχίζουν να παραμένουν διαχρονικά και αναλλοίωτα στον χρόνο.
trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...