Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Άνοιξε επίσημα το Λαϊκό Πανεπιστήμιο στα Τρίκαλα

Άνοιξε και επίσημα τις πύλες του σήμερα στα Τρίκαλα το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο το οποίο λειτουργεί για πρώτη φορά στα Τρίκαλα.
Πρόκειται για μια καινοτόμο μορφωτική εμπειρία για τους πολίτες, με έμφαση στις ανθρωπιστικές επιστήμες, την Ψυχολογία και την Συμβουλευτική, πλαισιωμένη από βιωματικά σεμινάρια, ομάδες αυτογνωσίας, και πολιτιστικές δράσεις.

Η πρώτη θεματική ενότητα του εξαμήνου «Ψυχολογία», ξεκίνησε με τον Ευστράτιο Παπάνη Επίκουρο Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Εκτός της θεματικής ενότητας της «Ψυχολογίας» που ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις αρχές Ιουνίου θα αναπτυχθούν και παράλληλα εκπαιδευτικά Τμήματα όπως η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, της επεξεργασίας ψηφιακής φωτογραφίας, πλέξιμο, καλλιτεχνική δημιουργία, ενώ σημαντική θα είναι η διδασκαλία αυτοάμυνας για παιδιά και γυναίκες καθώς και μαθήματα Ιστιοπλοΐας που γίνονται από κοινού με όλες τις Θεσσαλικές Ακαδημίες.

Ουσιαστικά πρόκειται για διαλέξεις (26 συνολικά, όσες γίνονται και στα Πανεπιστήμια) οι οποίες χωρίζονται σε δυο 6μηνα.

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί στην Μυτιλήνη, στην Λάρισα, στον Βόλο, στα Χανιά ενώ οι επόμενες περιοχές που θα το υποδεχτούν είναι η Σκιάθος, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα και η Κύπρος.

Στα Τρίκαλα εκδηλώθηκε μεγάλη συμμετοχή για την παρακολούθηση των εν λόγω προγραμμάτων με τον αριθμό των εγγεγραμμένων να «αγγίζει» τα 700 άτομα.
trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...