Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ποιμνιοστάσιο με 20 αρνιά και 500 στρέμματα έγιναν κάρβουνο στα Τρίκαλα

Καταστροφική ήταν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες στις 3 το μεσημέρι στα ριζά του Κόζιακα, ανάμεσα στα χωριά Πιαλεία και Φιλύρα του δήμου Πύλης Τρικάλων.

Η φωτιά λόγω των δυνατών ανέμων και της υπερβολικής ζέστης, επεκτάθηκε γρήγορα στην ευρύτερη περιοχή και σε τρία σημεία πέρασε την επαρχιακή οδός που συνδέει τα δύο χωριά στα ριζά του Κόζιακα, με ορατό τον κίνδυνο να ξεφύγει προς... τον Κόζιακα. Όμως η επέμβαση της πυροσβεστικής και απλών πολιτών στα επίμαχα σημεία ήταν αποτελεσματική και η φωτιά σβήστηκε και δεν ξέφυγε. Αν γινόταν αυτό, τότε ο Κόζιακας ίσως τώρα να παραδινόταν χωρίς κανέναν έλεγχο στις φλόγες.
Από το δρόμο και κάτω, η φωτιά αποτέφρωσε περίπου 500 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, αγροτικών καλλιεργειών και δένδρων. Στο γρήγορο πέρασμά της η φωτιά έκαψε ολοσχερώς το ποιμνιοστάσιο του κτηνοτρόφου Βασίλειου Πατέρα από την Πιαλεία.
Μέσα στο ποιμνιοστάσιο βρισκόταν 20 αρνιά, τα οποία δεν πρόλαβε ο κτηνοτρόφος να τα σώσει και αποτεφρώθηκαν, μαζί με 600 περίπου δέματα τριφύλλι - άχυρο και μεγάλη ποσότητα άλλων ζωοτροφών. Η φωτιά αφού ολοκλήρωσε το καταστροφικό της έργο, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρο στις 6 το απόγευμα.
Η περιοχή έχει καεί και άλλες φορές στο παρελθόν καταγγέλλουν οι κάτοικοι και κάνουν λόγω για εμπρησμό, ευελπιστώντας πως θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 6 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας από Τρίκαλα, Καλαμπάκα και Πύλη, με 20 άνδρες, εθελοντές πυροσβέστες και κάτοικοι των δύο χωριών. Αυτή τη στιγμή πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπύρωση.
Στην κάμερα του trikalaola.gr μίλησαν απεγνωσμένα οι παθόντες κτηνοτρόφοι, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Παπαπολύκαρπος, ο Αντιδήμαρχος Πύλης κ. Λαμπρογιώργος και ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Πιαλείας κ. Βασιλόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...