Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Είχε άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και κυβερνούσε ιστιοφόρο

Σύλληψη Γερμανού και Ιταλίδας για «ταρίφα» σε ιδιωτικό σκάφος.


Σε «ταξί» είχαν μετατρέψει το ιδιωτικό... τουριστικό τους σκάφος δύο αλλοδαποί, που μετέφεραν με το ιδιωτικό ιστιοφόρο σκάφος τους επιβάτες, ενώ ο Γερμανός κυβερνήτης, διέθετε άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, ισχυριζόμενος ότι μπορούσε μ’ αυτό να κυβερνήσει σκάφος.
Ωστόσο,...
τόσο ο 46χρονος Γερμανός, όσο και η 54χρονη Ιταλία ιδιοκτήτρια του σκάφους, συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού και αντιμετωπίζουν βαρύτατες ποινές, που επιφέρουν μέχρι και 2 χρόνια φυλάκισης!
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για εκτέλεση επαγγελματικών πλοών μεταφοράς επιβατών, από ιδιωτικό σκάφος αναψυχής, υπό σημαία Γερμανίας, έξι λιμενικοί, προσποιούμενοι τους εκδρομείς, έκαναν προφορική συμφωνία με ζεύγος αλλοδαπών, που ήταν ιδιοκτήτης και κυβερνήτης του σκάφους.
Χθες, στις 10.30 το βράδυ, οι λιμενικοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο για μια βόλτα, από το λιμάνι της Κάτω Γατζέας, καταβάλλοντας ποσό 50 € το άτομο, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Βόλου, το πλοίο, για να κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, έπρεπε να έχει χαρακτηριστεί επαγγελματικό, σύμφωνα με το Ν. 2743/1999.
Το σκάφος είναι ιστιοφόρο με μήκος 10 μέτρων, με μικρή μηχανή, ενώ έγινε γνωστό ότι ο κυβερνήτης δεν διέθετε τα απαιτούμενα αποδεικτικά ναυτικής ικανότητας για τη διακυβέρνηση του σκάφους.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Γερμανός «κυβερνήτης» παρουσίασε στους λιμενικούς ένα τρίπτυχο διπλώματος αυτοκινήτου της Γερμανικής Αρχής, λέγοντας στους λιμενικούς ότι μ’ αυτό μπορούσε να οδηγήσει και σκάφος…

Υπεράριθμους επιβάτες
Επίσης, στις 16.15 χθες το απόγευμα, στο νησί Τρίκερι, έγινε από λιμενικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Βόλου, καταμέτρηση επιβατών σε επιβατικό τουριστικό σκάφος (μήκους 12 μ., μηχανοκίνητο), που κατέπλεε εκείνη τη στιγμή από τα Καλά Νερά και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έξι υπεράριθμους επιβάτες.
Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, αντί για 35 που ήταν το ανώτατο όριο (διέθετε σωστικά μέσα και ήταν οι αντοχές του πλοίου, σύμφωνα με το πιστοποιητικό γενικής επιθεώρησης), ο κυβερνήτης, ηλικίας 45 χρονών από το Τρίκερι, μετέφερε 41 επιβάτες.
Αξιωματικοί του λιμενικού χαρακτηρίζουν πολύ σοβαρό το αδίκημα, ενώ το πλοίο απέπλευσε χωρίς να λάβει άδεια απόπλου.
Ο κυβερνήτης τους σκάφους συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος σε βάρος του.
magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...