Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Αντίστροφη μέτρηση για τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ στα Τρίκαλα

Η Εθνική ομάδα των ανδρών βρίσκεται από την Δευτέρα στα Τρίκαλα έχοντας μπει σε ρυθμούς προ-ολυμπιακού τουρνουά. Τα παιχνίδια θα γίνουν Σάββατο και Κυριακή στις 19:30, με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΤ-3. Η ελληνική ομάδα έχει προπόνηση σήμερα το απόγευμα στις 6 ενώ μετά θα προπονηθούν οι Βόσνιοι.

Στην συνέντευξη, παραβρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ασκληπιός, Γιάννης Γιαννούλης, το μέλος του Δ.Σ της ΕΟΠΕ και της Επιτροπής Εθνικών ομάδων, Χρήστος Βογιατζής, καθώς και ο προπονητής και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Αλέκος Λεώνης και Νίκος Ρουμελιώτης.

Ο κ. Αγοραστός, ανέφερε πως «Καλωσορίζουμε στη Θεσσαλία και στα Τρίκαλα την εθνική ομάδα και ευχόμαστε σε όλους να έχουν δύναμη, να κερδίσουν τα δύο ματς. Το γήπεδο πρέπει να γεμίσει. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δούλεψαν, δήμο, περιφερειακή ενότητα, εθελοντές, δημοσιογράφοι. Ένα ευχαριστώ και στην εμπιστοσύνη που μας έδειξε η ομοσπονδία και θα ανταποδώσουμε με την αγάπη του κόσμου. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Ανοιχτή πρόσκληση και πρόκληση στην εθνική ομάδα να είναι ξανά εδώ για να συνεχίσει τους αγώνες και του χρόνου. Δύναμη, κουράγιο και επιμονή στους προπονητές και αθλητές. Είμαστε σε δύσκολες στιγμές, αλλά ο αθλητισμός αποτρέπει τους νέους από δύσκολες καταστάσεις, δίνει κίνητρο και χαρά. Καλή επιτυχία. Να γιορτάσουμε την πρόκριση». Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, πρόσθεσε πως «Αξίζει ένα ευχαριστώ και στους χορηγούς και είμαι υπερήφανος που συνεργαζόμαστε μαζί τους. Αντιλαμβάνονται την τεράστια σημασία που έχουν αυτές οι διοργανώσεις και σε πολύ δύσκολους καιρούς είναι πραγματικά κοντά μας».

Ο κ. Ρεντζιάς, ανέφερε ότι «Η έλευση της εθνικής ομάδας είναι κορυφαίο γεγονός για όλη τη Θεσσαλία. Ο νομός στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη του αθλήματος, του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού. Τονωτικές ενέσεις για όλους. Για να γίνει αυτή η εκδήλωση έτρεξαν πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ, τον Δήμο και τον Ασκληπιό. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και περιμένουμε όλο τον κόσμο. Ευχόμαστε να είμαστε γουρλήδες».

Ο κ. Λάππας, από την πλευρά του δήλωσε πως «Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για την τιμή που έκανε στην πόλη μας να αναλάβουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Θέλω να ευχηθώ μία καλή νίκη στον αγώνα για έναν σημαντικό προορισμό που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Να καλωσορίσουμε και τους Βόσνιους. Να ευχαριστήσω τον Ασκληπιό και να υποσχεθώ πως οι πολίτες των Τρικάλων θα είναι κοντά στην ομάδα. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι ξεχωριστό για την πόλη και την περιφέρεια. Να δώσω ένα μικρό αναμνηστικό στην ομοσπονδία και την εθνική ομάδα».

Ο κ. Βογιατζής, ανέφερε πως «Αν και Καρδιτσιώτης έκανα την πρόταση για να φέρουμε τη διοργάνωση στα Τρίκαλα. Στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός προγράμματος της ομοσπονδίας να φτάσει το βόλεϊ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι φίλαθλοι θα χαρούν ένα Σαββατοκύριακο. Είμαστε χαρούμενοι που στην προσπάθεια αυτή η περιφέρεια Τρικάλων και ο κ. Ρεντζιάς μάς αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Να ευχαριστήσουμε τον δήμο Τρικκαίων και τον αθλητικό σύλλογο Ασκληπιού. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν δύο καλοί αγώνες, με ωραίο θέαμα και θα έχουμε την πρόκριση».

O κ. Λεώνης, ανέφερε πως «Η φιλοξενία στα Τρίκαλα είναι άριστη, μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και αυτό το αισθανθήκαμε. Ελπίζω η ανοιχτή πρόσκληση που έκαναν οι τοπικές αρχές να φτάσει στα αυτιά του προέδρου της ομοσπονδίας. Από την δική μας πλευρά, προπονητές και αθλητές θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να φύγουν ευχαριστημένοι οι φίλαθλοι που είμαι σίγουρος πως θα γεμίσουν το κλειστό» και πρόσθεσε «ελπίζουμε η καλή απόδοση να συνοδευτεί από καλό αποτέλεσμα, γιατί η ομάδα είναι σε μεταβατικό στάδιο και τα παιδιά χρειάζονται αγώνες ώστε να φτάσουμε σε μια εθνική ομάδα με πολύ μεγάλες δυνατότητες».

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Νίκος Ρουμελιώτης, ανέφερε πως «Εκ μέρους των αθλητών θέλω να πω πως έχουμε ταξιδέψει τα τελευταία δύο χρόνια σε αρκετές περιοχές, αλλά τα Τρίκαλα μάς έχουν φερθεί άψογα. Πιστεύω ότι είναι μια από τις καλύτερες διοργανώσεις, φιλοξενίας. εύχομαι πραγματικά να ξαναβρεθούμε εδώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους των αθλητών στην πόλη. Μας έχει κάνει να ξεχάσουμε αρκετά από τα προβλήματα που έχουμε. Τα προβλήματα βέβαια συνεχίζουν να υπάρχουν. Θέλω να ξερει ο κόσμος ότι η εθνική ομάδα έχει περάσει από πάρα πολλά δύσκολα σημεία, μέχρι και τελευταία στιγμή δεν ξέραμε αρκετοί από τους αθλητές αν θα έρχονταν. Παίζει μεγάλο ρόλο και χωρίς να θέλω να ανεβάσω κανέναν, οι προπονητές που βρίσκονται για την παρουσία των αθλητών. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι δύο προπονητές, αυτή τη στιγμή η εθνική ομάδα ίσως αγωνιζόταν με έφηβους και παίδες. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέκο Λεώνη και τον Σωτήρη Δρίκο γιατί παίζουν τον ρόλο του πυροσβέστη αυτόν τον τελευταίο καιρό. Συμφωνούνε τα παιδιά με αυτές μου τις δηλώσεις. Τα προβλήματα υπάρχουν και δυστυχώς δεν μπορούμε να τα βάλουμε στην άκρη. θα τα αντιμετωπίσουμε όμως μετά τα δύο ματς με τη Βοσνία. Ο δικός μας ο ρόλος είναι μέσα στο γήπεδο, αλλά δυστυχώς μας έχουν φέρει σε τέτοιο σημείο τα προβλήματα που δεν μπορούμε να τα βάλουμε στην άκρη και να συνεχίσουμε με καθαρό μυαλό. Πιστεύω στη νίκη όμως, θα παίξουμε για τους προπονητές μας. Το λέω και το ξαναλέω γιατί έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Εύχομαι μετά από τα δύο αυτά παιχνίδια κάποιοι άνθρωποι να ξυπνήσουν και να καταλάβουν πραγματικά ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές και ποιοι χρειάζονται στήριξη για να συνεχίσει η εθνική ομάδα να αγωνίζεται σε μεγάλες διοργανώσεις».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...