Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Τρίκαλα | Δωρέα πυροσβεστικού οχήματος από έλληνες μετανάστες

Οι Ελληνες του εξωτερικού αγαπούν τόσο την πατρίδα τους, που φτάνουν στο σημείο να συμπληρώνουν όσα το κράτος αφήνει στον εθελοντισμό, στην τύχη ή απλώς στο κενό
.
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο Γριζάνο, ένας ξενιτεμένος Γριζανίτης, ως πρόεδρος της Γερμανο-Ελληνικής Λέσχης Βαμβέργης (Bamberg) της Γερμανίας, δώρισε στον Δήμο Φαρκαδόνας ένα πυροσβεστικό όχημα. Πρωτότυπη κίνηση, σαφώς αποδεκτή, με στόχο προφανώς την προσφορά στην πατρίδα.

Ο κ. Παν. Μαλέκας, ζώντας τόσα χρόνια στη Γερμανία, επέλεξε να προωθήσει την ιδέα της προσφοράς, με πολύ απλό τρόπο: αποφασίστηκε η στάθμευση του οχήματος (Magirus-Deutz, με μόλις 16.000 χλμ.) στην πλατεία του Γριζάνου, μαζί με όλον τον εξοπλισμό του (αντιπυρικές στολές, ατσάλινα προστατευτικά κράνη, αντιπυρικά γάντια, μπότες, σωλήνες άντλησης νερού, εργαλεία πυροσβεστών κ.α.).

Ετσι οι νέοι του χωριού μπόρεσαν να περιεργαστούν το όχημα, «προκαλώντας» τους να μετάσχουν στην υπό ίδρυση εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας. Κάτι που είναι και ο μοναδικός όρος για την αποδοχή της δωρεάς. Δηλαδή, η ίδρυση ενός εθελοντικού σωματείου που θα ασχολείται μόνο με την πυροσπροστασία και την πυρόσβεση

Ο δήμος Φαρκαδόνας να αναλάβει τη σύσταση του σωματείου, με μέλη, εθελοντές δημότες.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Αθαν. Μπέης. Ζαρκινός στην καταγωγή, επομένως γνώστης των αναγκών της περιοχής, διαβεβαίωσε στη σύντομη ομιλία του, ότι το Πυροσβεστικό Σώμα αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει τους εθελοντές δημότες, ώστε στη συνέχεια - δίπλα και παράλληλα με τους επαγγελματίες πυροσβέστες - να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών του δήμου.

Ο κ. Μπέης μίλησε επίσης για τη σημασία του εθελοντισμού και διαβεβαίωσε για τη στήριξη και τη βοήθεια στο δήμο Φαρκαδόνας στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Αλλωστε το έχει ήδη αποδείξει, καθώς προσφάτως μετέφερε από τον Βόλο κλιμάκιο ειδικής ομάδας πυροσβεστών, οι οποίοι αντιμετώπισαν με επιτυχία και κατέσβησαν την πυρκαγιά στο βουνό Αη-Λιάς Πετρωτού.

Προσκεκλημένος από την Ελληνο-Γερμανική λέσχη Βαμβέργης ήταν και ο βουλευτής κ. Χρήστος Μαγκούφης, ως πρόεδρος της επιτροπής Ελληνο-Γερμανικής φιλίας της Βουλής. Μίλησε στους δημότες για τη δωρεά, τον εθελοντισμό και για τους Έλληνες μετανάστες που εργάζονται σήμερα στην ενιαία Γερμανία.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, αντιπύραρχος κ. Σεραφείμ Αθανασίου, καθώς και ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Οιχαλίας κ. Χαρίλαος Μπλαντής.

Ευχάριστη νότα στην εκδήλωση ήταν και η παρουσία του δημοτικού συμβόλου Τεμπών κ. Γρηγόρη Δήμου με δύο εθελοντές πυροσβέστες, τους κ. Κατσίμπουρα Κωνσταντίνο και Δρακάτο Απόστολο. Ως υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου παραβρέθηκε με τους συνεργάτες του ντυμένος με τη χαρακτηριστική στολή τους. Από τον Δήμο Φαρκαδόνας, παρών ήταν ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Οικονόμου, με τους αντιδημάρχους, Έργων και Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Χριστοδούλου και Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Θόδωρο Παπακυρίτση. Η αποδοχή της δωρεάς αναμένεται να γίνει αποδεκτή ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...