Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΤΡΙΚΑΛΑ: Παράνομη λήψη 65 στεγαστικών δανείων σε οικογένειες ROMA

Ολοκληρώθηκε η Εισαγγελική έρευνα στα Τρίκαλα μετά από καταγγελία και ξεσκονίστηκαν οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων. 

Όπως αποκαλύπτει το  trikalanews.gr οι έρευνες ανέδειξαν την παράνομη λήψη 65 στεγαστικών δανείων σε οικογένειες ROMA με τις περισσότερες των περιπτώσεων να εντοπίζονται στα ορεινά των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.


Οι οικογένειες των ROMA αιτήθηκαν στεγαστικά δάνεια, παρουσιάζοντας οικόπεδα με κτίρια για αγορά.

Οι εκτιμητές Τραπεζών στις εκθέσεις τους, παρουσίαζαν αυτά τα κτίρια να έχουν μέχρι και 6 φορές μεγαλύτερη αξία από την πραγματική, με στόχο να ανεβάσουν την αντικειμενική αξία του ακινήτου, με σκοπό να εκταμιεύσουν οι δανειολήπτες ποσά πολλαπλάσια από αυτό που άξιζε το ακίνητο που στην συνέχεια, οι δανειολήπτες, το αγόραζαν με το 1/6 του ποσού του δανείου.

Δεν απουσίαζαν και περιπτώσεις για εκταμίευση ποσού δανείου για ακίνητο που δεν υπήρχε καθόλου κτίριο.

Η δανειοδότηση γινόταν προκειμένου οι οικογένειες των ROMA να εγκαταλείψουν τους καταυλισμούς τους και να κατασκευάσουν οικίες προκειμένου να υπάρξει η κοινωνικής τους ενσωμάτωση κάτι που δεν έγινε, καθώς  συνέχισαν να διαμένουν στους καταυλισμούς.

Οι Εισαγγελικές Αρχές, αναμένεται τώρα, να καταλογίσουν τις ευθύνες που αναλογούν, τόσο στους αποδέκτες των δανείων, όσο και σε Τραπεζικούς υπαλλήλους που εμπλέκονται στην απάτη, αλλά και σε Πολιτικούς Μηχανικούς που βεβαίωναν στα έγγραφα την εικονική αξία των ακινήτων.

Υπολογίζεται ότι με τον τρόπο αυτό, δόθηκε σε αυτή την απάτη από τα ταμεία των Τραπεζικών υποκαταστημάτων, ποσό περίπου 1 εκ. ευρώ για τις 65 αυτές υποθέσεις αγορών ακινήτων στο Νομό Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...