Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Τρίκαλα: Μείον 300.000 ευρώ το κράτος από την επιστροφή 2.300 πινακίδων κυκλοφορίας

Σχεδόν στα ίδια επίπεδα με μικρή αύξηση κινήθηκε ο αριθμός των πινακίδων κυκλοφορίας που παρέδωσαν οι Τρικαλινοί στη Δ.Ο.Υ., επιλέγοντας να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο trikalanews.gr του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Τρικάλων Γιώργου Ταγαρίδη, κατατέθηκαν 2.300 πινακίδες κυκλοφορίας, που συνεπάγεται ότι ακινητοποιούνται για το 2013 αντίστοιχα οχήματα.

Υπολογίζεται ότι τα έσοδα που στερείται το κράτος μόνο από τα τέλη κυκλοφορίας γι αυτές τις 2.300 είναι περίπου 300.000 ευρώ, χώρια τα έσοδα που χάνει το κράτος από τα καύσιμα που χρειαζόταν τα αυτοκίνητα αυτά για την κίνησή τους αλλά και για την συντήρησή τους.

Πέρυσι, ακινητοποιήθηκαν άλλα 2.130 οχήματα αλλά πολλά από αυτά επανήλθαν στην κίνηση, καθώς οι ιδιοκτήτες τους πλήρωσαν μεσούσης του 2012 τα τέλη κυκλοφορίας για διάφορους λόγους και πήραν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Πάντως η πόλη των Τρικάλων δεν δείχνει να ανακουφίζεται από πλευράς κυκλοφοριακού προβλήματος από την ακινητοποίηση των οχημάτων, αφού η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των οχημάτων, ακινητοποιούνται παράνομα σε σημεία μέσα στην πόλη, κάνοντας δύσκολο το έργο των Τρικαλινών και των επισκεπτών οδηγών οχημάτων να βρουν τις περιζήτητες θέσεις πάρκινγκ κοντά στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...