Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Κατάβαση Μετεώρων με.. ποδήλατο!

O Ποδηλατικός Σύλλογος Καλαμπάκας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας, προκηρύσσουν το 3ο OPEN αγώνα κατάβασης Μετεώρων (3nd Downhill Meteoron), στα πλαίσια του Πρώτου Πανελληνίου  κυπέλλου κατάβασης.

Ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα: 8-9 Ιουνίου 2013
Τόπος:  Κρύα βρύση-Διάβα, Καλαμπάκας

Πρόγραμμα αγώνων:
Σάββατο 8/6/2013 Αναγνώριση διαδρομής - δοκιμαστικά.
Κυριακή 9/6/2013 Δοκιμαστικά - προκριματικοί - τελικός.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Πρόγραμμα Σάββατου 8/6/2013
16:30-19:00 Λειτουργία Γραμματείας

17:00 - 19:00 Επίσημα δοκιμαστικά

Πρόγραμμα Κυριακής 9/6/2013

9:00 - 17:30 Λειτουργία Γραμματείας
10:00 - 12:00 Επίσημα δοκιμαστικά
12:15 - 15:15 Προκριματικοί
15:15 - 16:55 Τελικός
17:30 Απονομές

Διαδρομή:
Η πίστα downhill ξεκινάει από το χωριό Κρύα Βρύση και τερματίζει στην Πλατεία του χωριού Διάβα (πλατάνια).
Μήκος πίστας 2000 μέτρα. Χρόνος κατάβασης 3-4 λεπτά.

Η διαδρομή βρίσκεται κατά 80% μέσα σε δάσος, τεχνική και με σχετικά υψηλή ταχύτητα. Περιέχει φυσικά και τεχνητά άλματα, burms, road gap, rock gardens, μέτρια κλίση εδάφους και καθόλου ανηφόρα. Για τους λιγότερο έμπειρους, σε όλα τα δύσκολα σημεία θα υπάρχει εναλλακτικό πέρασμα.

Η διαδρομή θα είναι οριστικά και αυστηρά σηματοδοτημένη από την Παρασκευή 7/6/2013, από την αρχή μέχρι το τέλος με ταινία σήμανσης και όλα τα επικίνδυνα για σύγκρουση δέντρα θα είναι καλυμμένα με αφρολέξ για λόγους ασφαλείας. Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε εκτός διοργάνωσης κάθε είδους παρέμβαση στην πίστα-διαδρομή, όπως μετακίνηση κορδέλας, πασάλων, βράχων κλπ.
Για την προστασία αθλητών και θεατών, κριτές θα βρίσκονται σε κοντινές μεταξύ τους αποστάσεις σε όλη την πίστα και στο χώρο του αγωνα θα υπάρχει ασθενοφόρο, ιατρός και μονάδα πρώτων βοηθειών.

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:
Για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και για την τήρηση των ωραρίων το όριο συμμετοχών ορίζεται στις 180.
Στον τελικό θα αγωνιστούν οι 80 ταχύτεροι αναβάτες των κατηγοριών Elite-Master-Junior, συν τους 6 ταχύτερους από την κάθε κατηγορία Veteran-Hardtail-Women (εάν υπάρξουν).

Σύνολο 98 αναβάτες.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝA:
Ισχύουν οι κανόνες ασφαλείας της ΕΟΠ.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

1.    Να κάνουν χρήση κράνους κλειστού τύπου καθώς και όλου του εξοπλισμού ασφαλείας (θώρακας, επιγονατίδες), καθώς και η χρήση αριθμού του κάθε αναβάτη, είναι υποχρεωτική και στις προπονήσεις. Αναβάτης με ελλείψεις στον εξοπλισμό του με συνέπεια να μην καλύπτεται η στοιχειώδης ασφάλεια του, δεν θα λάβει εκκίνηση.

2.    Να φέρουν το νούμερο που θα τους δώσει η γραμματεία στο τιμόνι του ποδηλάτου τους.
3.    Να ενημερώσουν την γραμματεία σε περίπτωση εγκατάλειψης τους.

Ειδικοί Κανονισμοί αγώνα:
Ο αγώνας Κατάβασης θα έχει κατηγορίες:

JUNIOR 12-18 ετών
ELITE 19-29 ετών
MASTER 30-39 ετών
VETERAN 40-
WOMEN
HARDTAIL

Σε περίπτωση συμμετοχής μικρότερης των 6 αναβατών ανά κατηγορία, οι αναβάτες θα απορροφηθούν από τις άλλες κατηγορίες σύμφωνα με την ηλικία η το είδος ποδηλάτου.

Έλεγχος εγκυρότητας ηλικίας θα γίνεται με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας η άλλου δημοσίου εγγράφου.
Για τους ανηλίκους 12-18 χρονών, είναι απαραίτητη και η παρουσία κηδεμόνα, που θα υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Ο αγώνας κατάβασης θα πραγματοποιηθεί με 2 καταβάσεις αναγνώρισης και με έναν προκριματικό αγώνα κατάταξης (ατομική χρονομέτρηση) όπου όλοι οι ποδηλάτες θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά, και έναν τελικό, όπου ο χρόνος κάθε ποδηλάτη θα καταγραφεί ως επίσημος, και θα μετρά στην τελική του κατάταξη. Η σειρά εκκίνησης στον τελικό θα είναι η αντίστροφη της κατάταξης των προκριματικών. Αναβάτης που δεν έχει δύο τουλάχιστον επίσημες δοκιμαστικές προσπάθειες δε θα πάρει εκκίνηση. Οι δοκιμές και η επίσημη προπόνηση θα πραγματοποιηθούν όπως φαίνεται στο πρόγραμμα.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Η κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχής για καλύτερη οργάνωση θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Τρίτη 4 Ιουνίου στο σύστημα δήλωσης συμμετοχών πατώντας: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

H παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται στη γραμματεία, το Σάββατο 8 Ιουνίου και την Κυριακή 9 Ιουνίου, στο ωράριο λειτουργίας που αναφέρονται παραπάνω.

Δηλώσεις συμμετοχής ΔΕΝ θα γίνουν το διήμερο του αγώνα.

Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος συμμετοχής είναι 25 Ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται κάλυψη πρώτων βοηθειών και ιατρού, μεταφορά αναβατών όλο το διήμερο, τροφή, χυμός, νερό, δίπλωμα συμμετοχής και δώρα - έπαθλα νικητών.
Έπαθλα:

Στο βάθρο θα ανέβουν 6 αναβάτες. Ειδικό βραβείο νικητή θα απονεμηθεί στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας, μετάλλιο στους επόμενους 3, καθώς και δώρα από τους χορηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...