Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Τέμπη: Διήμερη "Γιορτή Ελιάς"


Στην ανάδειξη και προβολή της ελιάς που αποτελεί δυναμική παραγωγή για την περιοχή, προχωρά μέσα από ένα διήμερο εκδηλώσεων ο δήμος Τεμπών. 


Πρόκειται για την πρώτη πανδημοτική «Γιορτή Ελιάς» αλλά και λαδιού-ως παραγώγου της, η οποία πραγματοποιείται αύριο Σάββατο και την Κυριακή, από τον δήμο Τεμπών σε συνεργία με τον Δημοτικό Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας του δήμου Τεμπών (ΔΟΠΑΠΕΠΤ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Λάρισας. Η γιορτή φιλοξενείται στην κεντρική πλατεία της δημοτικής ενότητας Γόννων. 


Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία καθώς, η 10η Νοεμβρίου, δεύτερη ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη. Και η ελιά, δένδρο αιωνόβιο, αποτελεί σύμβολο ειρήνης και νίκης, προσδιορίζοντας τα όρια συνύπαρξης της πολιτιστικής ταυτότητας και της εθνικής οικονομίας της χώρας.
Η ιδέα για την «γιορτή Ελιάς», γεννήθηκε, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, "από το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου υπάρχουν 50 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών με ελιές και 1 εκ. 655 χιλ. ελαιόδεντρα, τα οποία όπως υπολογίζεται, κατά μέσο όρο ανά τριετία παραγάγουν 15 χιλιάδες τόνους ελιάς πρώτης ποιότητας. Πρόκειται συνεπώς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...