Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Πέθανε ο τρικαλινός συγγραφέας Πέτρος Κουτσιαμπασάκος, 48 ετών

Πέθανε το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου στην Αθήνα ο συγγραφέας Πέτρος Κουτσιαμπασάκος. Τον θάνατό του ανακοίνωσε στο facebook ο αδελφός του σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος. 


Τους τελευταίους δυο μήνες, ο Πέτρος Κουτσιαμπασάκος νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση στην εντατική μονάδα του Κ.Α.Τ. συνεπεία εγκεφαλικού επεισοδίου. Ήταν 48 ετών.


Ο Πέτρος Κουτσιαμπασάκος γεννήθηκε στo Αρματολικό Τρικάλων το 1965. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως επιμελητής κειμένων στον Τύπο.

Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε με τη συλλογή διηγημάτων «Η σκεπή» (Εστία, 2004), στην οποία αφηγήθηκε οκτώ ιστορίες απλών ανθρώπων, οι οποίοι, μέσα από τις εμμονές τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με μικρά ή μεγάλα γεγονότα που ανατρέπουν το νόημα της καθημερινότητάς τους. Η πρώτη του εμφάνιση χαιρετίστηκε από την κριτική ως δείγμα ώριμης γραφής και επαινέθηκε η λιτή και ποιητικών αποχρώσεων γλώσσα του.

Ακολούθησε το μυθιστόρημα «Πόλη των παιδιών» (Πατάκης, 2012), ένα μυθιστόρημα για την παιδική ηλικία και τη ζωή σε μια παιδούπολη, εξέλιξη των μετεμφυλιακών παιδουπόλεων, έξω από τη Θεσσαλονίκη στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Εκεί αφηγείται την καθημερινότητα του Γιώργου Χαλκίτη, ενός παιδιού το οποίο η οικογένειά του αναγκάζεται να αφήσει στο ίδρυμα και το οποίο δεν φεύγει από εκεί ούτε τα καλοκαίρια και τις γιορτές.

Τον τελευταίο χρόνο εργαζόταν πάνω σε μια νέα σειρά διηγημάτων. «Γράψιμο για μένα σημαίνει νόημα και δύναμη. Να κοιμάμαι το βράδυ και να ξυπνάω το πρωί» είχε πει σε συνέντευξή του.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στις 14.30, στο Κοιμητήριο της Καισαριανής.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...