Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Έφτασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την καλοκαιρινή περίοδο στο Βόλο


Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο -από τα 25 συνολικά που αναμένονται για την καλοκαιρινή σεζόν- υποδέχθηκε σήμερα το λιμάνι του Βόλου.

Πρόκειται για το «Ντέλφιν», στο οποίο επιβαίνουν 250 επιβάτες, επί το πλείστον Γερμανοί, άλλοι από τους οποίους όδευσαν προς το Πήλιο και άλλοι προς τα Μετέωρα, ενώ ορισμένοι παρέμειναν και στο Βόλο.

Πάντως, οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες, καθώς ο καιρός ήταν βροχερός, είχε τσουχτερό κρύο και οι τουρίστες αφίχθηκαν με καλοκαιρινή διάθεση και ενδυμασία. Το κρουαζιερόπλοιο με 210 άτομα πλήρωμα, προερχόμενο από την Μύκονο, θα αναχωρήσει αργά το απόγευμα για την Κωνσταντινούπολη.

Η άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου σήμερα στο λιμάνι του Βόλου, σηματοδότησε και την έναρξη της τουριστικής περιόδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική και οικονομική ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής, παρότι η μείωση της φετινής κίνησης υπολογίζεται ότι φθάνει στο 70%. Εκτιμάται πάντως ότι ο κάθε τουρίστας κατά την διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψης του στον Βόλο και τις περιοχές που επισκέπτεται ξοδεύει κατά μέσο όρο περί τα 100 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων εστίασης.

Εν αναμονή της συγκεκριμένης άφιξης, αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν, συνεργεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ), εργάστηκαν συστηματικά προκειμένου να προετοιμάσουν τις υποδομές για την υποδοχή των πρώτων τουριστών. Παράλληλα σχεδιάζεται η γρήγορη ολοκλήρωση έργων που θα διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο την περιοχή. Ανάμεσα στα άλλα θα περιφραχθεί ο χώρος υποδοχής των τουριστών μήκους 113 μέτρων και θα τοποθετηθούν αφίσες με αξιοθέατα του Βόλου καθώς και από το Πήλιο και την Αργώ. Το σύνθημα θα είναι «Volos Pelion it´s true».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...