Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Απελευθερώθηκε σήμερα στα Τρίκαλα Γύπας που είναι είδος προς εξαφάνιση

Μοναδική η στιγμή (βίντεο) της απελευθέρωσης ενός Γύπα Ασπροπάρη, σήμερα το μεσημέρι στην Καλλιθέα (Χασάν καλύβια) Καλαμπάκας...
όπου αποτελεί επέκταση του συμπλέγματος των Μετεώρων.
Μόνο η κάμερες του trikalaola.gr και της ΕΤ3 κάλυψαν τηλεοπτικά τη στιγμή της απελευθέρωσης. Τον δηλητηριασμένο Γύπα βρήκε σε άσχημη κατάσταση...
πριν από λίγες μέρες στο δάσος, ο κτηνοτρόφος Στέργιος Παπάς από την Καλλιθέα Καλαμπάκας και αντιλαμβανόμενος πως το άγριο πουλί θα έχανε την ζωή του, το παρέδωσε γρήγορα σε ειδικούς. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ανέλαβε η Ομάδα Διάσωσης και Περίθαλψης Άγριων Ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Αφού το μεγάλο πουλί περιθάλφθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, σήμερα το μεσημέρι επέστρεψε υγιής στα πάτρια εδάφη, κοντά στο σημείο που βρέθηκε και απελευθερώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Πάνω στον Γύπα τοποθετήθηκε πομπός για να παρακολουθείται από τους επιστήμονες ορνιθολόγους και τους περιβαλλοντολόγους.
Σημαντική θεωρείται η προσπάθεια που γίνεται από τις περιβαλλοντολογικές οργανώσεις για την διάσωση της άγριας ζωής και οι άνθρωποί τους αφιερώνουν πολλές ώρες στο λειτούργημα που επιτελούν.
Δείτε το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες καρέ – καρέ την απελευθέρωση του Γύπα (Ασπροπάρη) και τι δήλωσαν οι εμπλεκόμενοι στο εγχείρημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...