Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αξιώνει την άμεση ανάκληση της απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την απόλυση των εργαζομένων σε αυτή, ως γεγονός που αποτελεί... σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία, την πολυφωνική ενημέρωση και τον πολιτισμό, εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι για το θέμα αυτό. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου καλεί τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και παράλληλα τη Βουλή των Ελλήνων να μην κυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με νομοθετική ρύθμιση που θα έχει αναδρομική ισχύ, ώστε να αρθούν αναδρομικά οι όποιες συνέπειες προκλήθηκαν από την πράξη αυτή.
Αναλυτικά, το κείμενο του ψηφίσματος το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου έχει ως εξής:

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης και μάλιστα με συνοπτικές και αυταρχικές διαδικασίες, για κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και απόλυση των εργαζομένων σε αυτή, αποτελεί σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία, την πολυφωνική ενημέρωση και τον πολιτισμό.

Όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μόλις χθες εξέδωσε ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση ή συγχώνευση νομικών προσώπων των Δήμων, ιδιαίτερα σε τομείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και διαχείρισης δημόσιων κοινωνικών αγαθών, δεν περιμέναμε ότι η κυβέρνηση είχε ήδη αποφασίσει να σιγήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και τον ελληνικό λαό.

Στεκόμαστε ιδιαίτερα στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας. Ειδικά για το Βόλο, το κλείσιμο του ιστορικού ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης μας, με τη μεγάλη παράδοση στην αντικειμενική πληροφόρηση, και στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και της πολύπλευρης δράσης της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί οδυνηρή εξέλιξη.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσοι αξιώνουν από την κυβέρνηση να μην επιμείνει στην απόφασή της. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των απλών εργαζομένων στην ΕΡΤ, που δεν έχουν ασφαλώς σχέση με όσα φαινόμενα σπατάλης και κακοδιαχείρισης καταγγέλλονται. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της ΕΡΤ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα να είναι η μοναδική, ίσως, χώρα του κόσμου χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Για τους λόγους αυτούς Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Θεωρεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία, την ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία στη δημόσια έκφραση.

Ειδικότερα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση χάνει μία ισχυρή και αξιόπιστη φωνή, μία γέφυρα επικοινωνίας και ενημέρωσης με τους πολίτες εντός συνόρων και με την ομογένεια εκτός συνόρων.

Πιστεύει ότι σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα είναι αδιανόητο να μην υπάρχει δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Καλεί τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.

Καλεί τη Βουλή των Ελλήνων να μην κυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με νομοθετική ρύθμιση που θα έχει αναδρομική ισχύ, ώστε να αρθούν αναδρομικά οι όποιες συνέπειες προκλήθηκαν από την πράξη αυτή».
e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...