Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σοβαρό ενδιαφέρον για δημιουργία υδατοδρομίου στο Βόλο


Η προοπτική δημιουργίας υδατοδρομίου για τη δρομολόγηση υδροπλάνων που θα συνδέουν το Βόλο με την Αθήνα και τις Σποράδες, σε πρώτη φάση, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Hellenic Seaplains A.E.» Ν. Χαραλάμπους, την περασμένη Παρασκευή στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Δ. Δερβένης και η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου κ. Σ. Μπαρτζιώκα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της εταιρείας, στόχος της οποίας, όπως ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους, είναι να στήσει ένα δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο, η «Hellenic Seaplains» σκοπεύει να συνεργαστεί με οποιαδήποτε εταιρεία ενδιαφέρεται να δρομολογήσει υδροπλάνα, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί και η ίδια στο αντικείμενο αυτό. Οι πρώτες σκέψεις αφορούν τη δημιουργία γραμμής σύνδεσης του Βόλου με την Αθήνα (περιοχή Φαλήρου), ενώ θα υπάρξει επίσης δυνατότητα σύνδεσης με Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, όπου επίσης πρόκειται να δημιουργηθούν υδατοδρόμια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παρουσίασε συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το σχέδιο είναι εφικτό και ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Βόλου για τη δημιουργία υδατοδρομίου σε χώρο που θα επιλεγεί για το σκοπό αυτό. Στο πλαίσιο αυτό έγινε μια πρώτη συζήτηση για το ενδεχόμενο αξιοποίησης του χώρου στο λιμάνι του Βόλου που είχε επιλεγεί από προηγούμενη εταιρεία και εκτιμάται ότι πληροί τις προϋποθέσεις. Μάλιστα, ο κ.Δερβένης και η κ.Μπαρτζιώκα συμμετείχαν στη συνάντηση του κ.Χαραλάμπους με τον Πρόεδρο της ΟΛΒ Α.Ε. Γ.Πρίγκο, κατά την οποία συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της πρότασης.

Σε δήλωσή του ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση στο βαθμό που αποδειχθεί αξιόπιστη και ρεαλιστική. Η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό χώρο για την ανάπτυξη αυτού του συστήματος μεταφορών και η επιλογή του Βόλου είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η σύνδεση της πόλης με υδροπλάνα μπορεί να αξιοποιηθεί ως κορυφαίο αναπτυξιακό εργαλείο στους τομείς του τουρισμού και των μεταφορών. Ο Βόλος διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να συμβάλλουν ώστε να καταστεί κομβικό σημείο ενός δικτύου θαλάσσιων συνδέσεων στο κέντρο της Ελλάδας, καλύπτοντας και τον νησιωτικό χώρο του Βορείου Αιγαίου», κατέληξε ο κ.Σκοτινιώτης.



magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...