Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Φρένο στην επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να βάλουν οι φαρμακοποιοί από την 1η Σεπτεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για την αδυναμία του οργανισμού να εξοφλήσει τις εκτελεσθείσες συνταγές του Μαΐου. Όπως καταγγέλλουν τα χρέη τους διογκώνονται και δεν μπορούν να προχωρήσουν σε νέες παραγγελίες φαρμάκων. Έως σήμερα, όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί έχουν λάβει 90 από τα 207 εκατομμύρια του Μαϊου και εκκρεμεί και ο Ιούνιος.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε τη διακοπή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ. Οι φαρμακοποιοί της Εύβοιας, από αύριο Πέμπτη (8 Αυγούστου) δεν θα εκτελούν συνταγές επί πιστώσει ενώ το ίδιο θα κάνουν από την ερχόμενη Πέμπτη (16 Αυγούστου) οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας και του Ηρακλείου Κρήτης.

Όσο για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αυτός ζητά από το υπουργείο Υγείας την εξόφληση των οφειλόμενων έως τις 25 Αυγούστου οπότε θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του κλάδου. Αν δεν γίνουν οι πληρωμέες τότε αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα με αναστολή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ απειλούν και οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι από την Δευτέρα 20 Αυγούστου ζητώντας και αυτοί όλα τα οφειλόμενα τα οποία φτάνουν τα 230 εκατομμύρια ευρώ για το 2012. Ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τους γιατρούς οφείλει άλλα 570 εκατομμύρια ευρώ από οφειλές των δύο προηγούμενων ετών (2010 και 2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...