Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Βόλος: Απανθρακώθηκαν 350 πρόβατα από πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα

Πέντε ώρες προσπαθούσαν να περιορίσουν την φωτιά οι πυροσβέστες ώστε να σώσουν άλλα 300 ζώα, ενώ ο κτηνοτρόφος-ιδιοκτήτης έπαθε μεγάλη ζημιά και στις εγκαταστάσεις του

Οικονομική καταστροφή προκάλεσε σε έναν 50χρονο κτηνοτρόφο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην κτηνοτροφική μονάδα του στην περιοχή του Αλμυρού και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές, αλλά και να χαθεί στις φλόγες το μεγαλύτερο μέρος του κοπαδιού του.

Η πυρκαγιά ξέσπασε μέρα-μεσημέρι κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες την ώρα που δεν βρισκόταν στη μονάδα κάποιος από τους εργαζόμενους και το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής διερευνά τα αίτια που την προκάλεσαν. Γύρω στα 350 πρόβατα απανθρακώθηκαν αβοήθητα, εγκλωβισμένα μέσα στις φλόγες. Οι πυροσβέστες που έφτασαν αμέσως με οκτώ οχήματα από τον Αλμυρό, το Βόλο και τη ΒΙ.ΠΕ. έδωσαν μάχη για να σώσουν τα υπόλοιπα περίπου 300 ζώα του κοπαδιού.

Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις εξ αιτίας του άχυρου που ήταν αποθηκευμένο στο χώρο για να τρώνε τα ζώα. Οι φλεγόμενες μπάλες απομακρύνθηκαν από την κτηνοτροφική μονάδα, καθώς υπήρχε κίνδυνος να μεταδοθεί η πυρκαγιά στην διπλανή αποθήκη του ίδιου κτηνοτρόφου όπου υπήρχαν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες άχυρου. Μετά από πέντε ώρες σκληρών προσπαθειών, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αλλά τα οχήματα της Πυροσβεστικής παρέμειναν για το φόβο αναζωπύρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...