Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Λάρισα: Έτσι πνίγηκαν δύο 9χρονα κορίτσια σε πισίνα κατασκήνωσης - Καταδικάστηκαν 7 άτομα!

Τα δύο παιδιά πνίγηκαν σε πισίνα κατασκήνωσης στη Βελίκα - Οι δικαιολογίες των υπευθύνων δεν έπεισαν το δικαστήριο...


Επτά άτομα καταδικάστηκαν χθες (17-10-2013) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 19 Ιουνίου του 2009, με τον πνιγμό δύο 9χρονων κοριτσιών σε πισίνα, σε κατασκήνωση στη Βελίκα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας καταδίκασε τους δύο συνιδιοκτήτες της κατασκήνωσης σε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών τον καθένα, τον αρχηγό της κατασκήνωσης και τον υπεύθυνο επόπτη ασφαλείας της κολυμβητικής δεξαμενής σε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών τον καθένα. Επιπλέον καταδικάστηκαν τα τρία μέλη της επιτροπής καταλληλότητας για τη χορήγηση της ετήσιας άδειας λειτουργίας των παιδικών εξοχών, σε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών, τον καθένα.

Για τους δύο πρώτους καταδικασθέντες μετέτρεψε την ποινή προς 10 ευρώ ημερησίως και για τους υπόλοιπους πέντε την ανέστειλε επί τριετία. Για όλους το δικαστήριο δεν δέχτηκε ελαφρυντικά και όρισε η έφεσή τους, να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, κατά την εκφώνηση της απόφασης, η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε ότι εκείνο το απόγευμα, που ήταν η πρώτη ημέρα που οι 72 κατασκηνωτές έφτασαν στην κατασκήνωση, τα παιδιά διέφυγαν της προσοχής όλων των υπευθύνων.

Δεν γνώριζαν, αν τα παιδιά ήξεραν κολύμπι και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Υπήρχαν μεγάλες παραλείψεις στην κατασκήνωση και στην πισίνα και δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και οι δύο συνιδιοκτήτες δεν προσέλαβαν άτομα ικανά για να δουλέψουν στην κατασκήνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...