Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός καταγράφει τον καιρό στο Πήλιο

Εγκαταστάθηκε και βρίσκεται σε λειτουργία από το Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός ο οποίος καταγράφει ανά δεκάλεπτο τις μετεωρολογικές συνθήκες στην Πορταριά Πηλίου. Ο σταθμός βρίσκεται on-line στη διεύθυνση http: //penteli.meteo.gr/stations/portaria/

Πιο αναλυτικά, όπως γίνεται γνωστό, ο σταθμός είναι ο πρώτος ενός δικτύου μετεωρολογικών σταθμών που βρίσκεται σε ανάπτυξη από το Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η μετάδοση γίνεται ανά δέκα λεπτά και τα δεδομένα διανέμονται ελεύθερα σε κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη. Η πηγή αυτή πληροφοριών ενδείκνυται για έρευνα τόσο από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και για την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Τα δεδομένα είναι επίσης πολύ χρήσιμα για την πρόβλεψη καιρού και για την Πολιτική Προστασία εφόσον βέβαια χρησιμοποιηθούν σωστά.

Η πλατφόρμα συνδέεται με το γνωστό www.meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μπαίνοντας έτσι και στο δίκτυο όλων των υπολοίπων σταθμών ανά την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...