Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Μαθητές μούντζωναν τους επίσημους (φωτο)

Αντί της απόδοσης τιμών στους επίσημους, παρελαύνοντας μαθητές Λυκείων της Λάρισας επέλεξαν να υψώσουν τα χέρια και να μουντζώσουν επιδεικτικά την ώρα που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα...
Αν μη τι άλλο πρωτοφανή αυτά τα περιστατικά για ημέρα Εθνικής Εορτής, που από την άλλη όμως καταδεικνύουν και το κλίμα της γενικευμένης οργής που έχει καταλάβει την ελληνική κοινωνία.

Από νωρίς είχαν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ομάδων Λαρισαίων απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας είχαν υψώσει πανό, ενώ μετά από κάποια ώρα πολίτες με μάσκες στα πρόσωπα σήκωσαν πλακάτ λίγο μετά την άφιξη του εκπροσώπου της κυβέρνησης, γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νίκου Πολύζου.

Η σημερινή παρέλαση στη Λάρισα, ίσως ήταν απ' αυτές με τις λιγότερες παρουσίες πολιτικών προσώπων, καθώς από τους βουλευτές ο μόνος που παραβρέθηκε ήταν ο κ. Χρήστος Ζώης, ενώ επίσης θέση στην εξέδρα πήραν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης και λίγοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. 

Με την έναρξη της παρέλασης κατά περιόδους ακούγονταν συνθήματα από τους συγκεντρωμένους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Από την ώρα που ξεκίνησαν να παρελαύνουν οι μαθητές του Λυκείου, όμως, οι πολίτες καταχειροκροτούσαν όσους μαθητές – και ήταν πολλοί – έστρεφαν το κεφάλι στην αντίθετη από τους επίσημους πλευρά.

Μετά το τέλος της παρέλασης έγιναν οι καθιερωμένες δηλώσεις από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και τους τοπικούς παράγοντες της Αυτοδιοίκησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Λαρισαίων ανέφερε στους δημοσιογράφους πως παρενέβη προσωπικά στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ Πράντζου και σε στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε να μην έχουν συνέπειες οι μαθητές που μούντζωσαν προς την εξέδρα την ώρα της παρέλασης.


 

www.thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...