Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Χρώμιο στο νερό δημοτικού διαμερίσματος στη Λάρισα

Και μετά τα νιτρικά ήρθε το χρώμιο για να «αποτελειώσει» την κατάσταση όσον αφορά στην ακαταλληλότητα του νερού προς πόση σε χωριά το Ν. Λάρισας.

Οι υψηλές τιμές χρωμίου που ανιχνεύθηκαν στις γεωτρήσεις του δημοτικού διαμερίσματος Αρμενίου, έκριναν το νερό ακατάλληλο για οικιακή χρήση πέραν των βοηθητικών εργασιών.

Αποτέλεσμα, εκτός από τους ανθρώπους και τα ζώα να πρέπει να ποτίζονται με εμφιαλωμένο νερό, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται σημαντικά-και μάλιστα σε μία εποχή με τόσο οξυμένα τα οικονομικά προβλήματα-ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Η άλλη λύση, προέρχεται από υδροφόρες που μεταφέρουν νερό στο Αρμένιο και προκειμένου να το προμηθευτούν οι κάτοικοι κάνουν ουρές με δοχεία νερού.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ-στον Δήμο Κιλελέρ υπάγεται το Αρμένιο- επισημαίνει ότι δημιουργούνται προβλήματα όταν ένα ολόκληρο χωριό δεν μπορεί να πιει νερό από την βρύση, αλλά ταυτόχρονα το γεγονός ότι εντοπίστηκε εγκαίρως είναι σημαντικό για την διαφύλαξη της υγείας των πολιτών.

Ο Δήμος Κιλελέρ εξετάζει την προοπτική να προβεί σε νέες γεωτρήσεις εφόσον και οι επαναληπτικοί έλεγχοι στις υφιστάμενες, εντοπίσουν αυξημένες συγκεντρώσεις χρωμίου στο νερό.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...