Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Σκύλοι από την Ανδαλουσία ανιχνεύουν φόλες στα Τρίκαλα

Δηλητηριασμένα δολώματα ανιχνεύουν εκπαιδευμένοι σκύλοι στις ορεινές περιοχές του νομού Τρικάλων. Πρόκειται για την  Ευρωπαϊκή Ομάδα Σκύλων (European Canine Team) η οποία αποτελείται από δύο οδηγούς και τέσσερις εκπαιδευμένους σκύλους και ήρθε από την Ανδαλουσία για να εντοπίσει χρήσεις δηλητηριασμένων δολωμάτων στα Αντιχάσια Ορη, τα Μετέωρα και τον Κόζιακα. Την επίσκεψη της ομάδας σε χωριά και κυνηγετικές περιοχές συντονίζει η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος». Ηδη κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας δράσης σε περιοχές των Δήμων Καλαμπάκας (Αγιόφυλλο Κρυονέρι Διάβα) και Πύλης (Πιαλεία, Μεσοχώρα) βρέθηκαν:

- τέσσερα νεκρά κυνηγόσκυλα (περιοχή Κατσαντώνη στη Μεσοχώρα) και υπολείμματα δολωμάτων σε δύο διαφορετικά σημεία βοσκότοπων στην Πιαλεία.

- δύο νεκρά τσοπανόσκυλα καθώς και τα κουφάρια ενός γάτου, ενός λύκου και ενός προβάτου, όλα δηλητηριασμένα.

Οι σκύλοι της ομάδας έψαχναν έξι ώρες σε κάθε περιοχή. Τα μέλη του Αρκτούρου περισυνέλεξε δείγματα από τα υπολείμματα των δολωμάτων καθώς και από τα νεκρά ζώα (με τη βοήθεια των Δημόσιων Κτηνιατρείων Πύλης και Καλαμπάκας) για περαιτέρω τοξικολογικές εξετάσεις οι οποίες θα γίνουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Την επιχείρηση επιβλέπουν τα δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας και υποστηρίζουν οι Κυνηγετικοί Σύλλογο

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και επίδειξη της Ευρωπαϊκής Ομάδας Σκύλων στο Αγιόφυλλο στις 10.30 π.μ. Οσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να τηλεφωνήσουν στα 2432078440 και 6957834669 (κ. Αντώνης Ρήγας). Γραμμή του Αρκτούρου χωρίς χρέωση για καταγγελίες περιστατικών δηλητηριασμένων ζώων: 80011010101
ι Πύλης και Καλαμπάκας.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...