Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αποχώρησε από την ΔΗΜ.ΑΡ. Τρικάλων ο Θεόδωρος Σπαθής

Με μια επιστολή που κατέθεσε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων της ΔΗΜ.ΑΡ. ο πρώην βουλευτής και ιστορικός στέλεχος της Αριστεράς Θόδωρος Σπαθής, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα…

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr ο κ. Σπαθής, στην επιστολή του, διαχωρίζει απόλυτα την θέση του από τις επιλογές του κόμματος.

Πρόκειται για την δεύτερη παραίτηση στελέχους της ΔΗΜ.ΑΡ. Τρικάλων , μετά από εκείνη του Θανάση Ζαχαρόπουλου…

Σε ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ Τρικάλων αναφέρεται

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όπως έχει δηλώσει, σέβεται απόλυτα τη διαφορετική άποψη και έχει κατοχυρώσει το δικαίωμα στην έκφρασή της. Οι πολιτικές και οργανωτικές διαφωνίες που εξέφρασε ο Θόδωρος Σπαθής, όπως και πριν λίγο καιρό ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος, έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: Έρχονται μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαϊου και αποτελούν ισχνή μειοψηφία στα κεντρικά και τοπικά πολιτικά όργανα του κόμματος.

Η ΔΗΜ.ΑΡ, από την ίδρυσή της έχει διακηρύξει ότι είναι η «Αριστερά της ευθύνης» και με τη συμμετοχή της στην σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει τη συνέπεια των λόγων της, ιδιαίτερα τώρα που η προοπτική της χώρας απαιτεί υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Θα μπορούσαμε και εμείς, στο όνομα της «ιδεολογικής καθαρότητας», να βολευτούμε στα έδρανα της αντιπολίτευσης και να υπερασπιζόμαστε συμφέροντα και συντεχνίες που για δεκαετίες «στήριζαν» την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική των κυβερνήσεων, αφήνοντας, όπως συνήθως έκανε η Αριστερά, σε άλλους να λύσουν τα προβλήματα. Όμως, οι πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, απαίτησαν τη συμμετοχή της Αριστεράς στη διαχείριση των προβλημάτων. Αυτές τις προσδοκίες των πολιτών θέλουμε να επιβεβαιώσουμε, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος των αποφάσεών μας. Ελπίζουμε η δεύτερη φορά στα τελευταία 38 χρόνια που η Αριστερά αναλαμβάνει κυβερνητική ευθύνη μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις – η πρώτη φορά ήταν το 1989 όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση Ν.Δ και Αριστεράς και ο Θόδωρος Σπαθής ήταν μέλος του Κοινοβουλίου, να αποτελέσει την αρχή για αλλαγή του πολιτικού κατεστημένου και των ξεπερασμένων αντιλήψεων.

Μ’ αυτές τις σκέψεις και σεβόμενοι την πολιτική διαδρομή και παρουσία του συντρόφου μας Θόδωρου Σπαθή στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα δικαιώσουν τις πολιτικές επιλογές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...