Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου υποψήφιος στα Τρίκαλα

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Τρικκαίων έκανε σήμερα ο Δημήτρης Παπαστεργίου.


Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων στο Μύλο Ματσόπουλου και με μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο.
Ο Δημ. Παπαστεργίου είναι 40 χρονών, ηλεκτρολόγος μηχανικός & μηχανικός Η/Υ και δραστηριοποιείται στον χώρο των ΑΠΕ.


H παρουσίαση:

Γιατί κατεβαίνουμε; Οφείλουμε όλοι μας να είμαστε παρόντες. Να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να αφήσουμε πίσω όλα αυτά που εφήμερα μας χωρίζουν και να δούμε κατάματα την αλήθεια. Κανείς φορέας, κανένα κόμμα δεν θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη αν εμείς οι ίδιοι δεν το επιδιώξουμε, δεν το απαιτήσουμε, δεν ασχοληθούμε ενεργά.

Με ποιους; Η ομάδα μας η οποία θα ανακοινωθεί σταδιακά το επόμενο διάστημα, είναι μία δυνατή ομάδα ανθρώπων που ζούνε, εργάζονται, δραστηριοποιούνται εδώ και έχουν διάθεση να βοηθήσουν, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του, για να αλλάξουμε τις ζωές μας. Η ουσιαστική διαφορά μας είναι ότι την απόφαση για τη συμμετοχή στις εκλογές δεν ήρθε από πάνω προς τα κάτω, δεν φορέθηκε, δεν επιβλήθηκε, δεν είναι το αποτέλεσμα πολιτικής συμφωνίας. Είχε αντίθετη φορά, ξεκίνησε από τη βάση προς τα πάνω, προήλθε από τους πολίτες για τους πολίτες.

Το όνομα του συνδυασμού μας… Επανεκκίνηση Τώρα! Πάμε να επανεκκινήσουμε μαζί το Δήμο, να οργανωθούμε καλύτερα, να επανεκκινήσουμε το ενδιαφέρον μας, την αγάπη μας για την πόλη και τα χωριά προκειμένου να ζήσουμε όλοι καλύτερα. Πάμε τελικά να επανεκκινήσουμε τη νοοτροπία μας ως δημότες!

Πώς θα το κάνουμε αυτό; Με έξυπνες ιδέες, διάθεση, εξωστρέφεια και δουλειά.

Γνωρίζουμε σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Και το γνωρίζουμε όχι μόνον γιατί ζούμε, κυκλοφορούμε και εργαζόμαστε σε αυτόν τον τόπο αλλά και γιατί ζητήσαμε τη γνώμη των δημοτών και σας την παρουσιάζουμε. Τον Οκτώβριο μέσω της εταιρίας VPRC τρέξαμε μία έρευνα στην οποία θέσαμε ερωτήσεις σε σχέση με τη γενικότερη κατάσταση, τα προβλήματα του κόσμου αλλά και τον βαθμό ικανοποίησης από τη ζωή τους και τη δημοτική αρχή.

Οργάνωση του Δήμου. Το μυστικό της επιτυχίας κατά τη γνώμη μου είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Αυτοί έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια διοίκηση. Είμαι βέβαιος πως οι πολίτες θα θελήσουν να βοηθήσουν ΑΡΚΕΙ να δούνε πως ο Δήμος προσπαθεί, είναι εδώ και κάνει αυτός το πρώτο βήμα. Πάμε λοιπόν να αποκτήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των Δημοτών οργανώνοντας τον Δήμο.


Πως; Ενεργοποιούμε σε σοβαρά πρότυπα την γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη.

Ενεργοποιούμε τον θεσμό του συμπαραστάτη του πολίτη.

Προχωράμε στην αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων

Πιστοποιούμε τις υπηρεσίες μας σε πρότυπα ISO.

Περιφέρεια – χωριά. Προτείνουμε τη δημιουργία μιας υπηρεσίας αλλά και μιας αντιδημαρχίας μόνο για την περιφέρεια και την καθημερινότητα σε αυτή. Θέματα όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, η αγροτική οδοποιία αλλά και το κόψιμο των χόρτων θα περνάνε άμεσα και αποκλειστικά από εκεί, χωρίς πολλές διαδικασίες και καθυστερήσεις.

Ποιότητα ζωής. Ειδική υπηρεσία για το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα και τον προφήτη Ηλία. Μονοπάτια περιπάτου στις όχθες του Ληθαίου και του Αγιαμονιώτη, με επαρκείς προσβάσεις για όλους και φωτισμό. Ειδική υπηρεσία για τις παιδικές χαρές. Παιδικές χαρές περιφραγμένες, με πιστοποιήσεις, συστηματική συντήρηση και φωτισμό. Πάμε να φτιάξουμε νέες πολιτικές για το ποδήλατο. Το ποδήλατο είναι στους σχεδιασμούς μας και όπου χρειαστεί θα πάρουμε γενναία μέτρα καταργώντας ακόμη και λωρίδες στάθμευσης προκειμένου να δημιουργήσουμε ασφαλείς ποδηλατικές διαδρομές πχ. προς τα σχολεία. Το ποδήλατο πρέπει να γίνει το επίσημο μέσο μετακίνησης των Τρικάλων.

Κοινωνική μέριμνα. Ο Δήμος οφείλει να λάβει μέριμνα για τη στέγαση και σίτιση άπορων, άστεγων, όπως πρόσφατα έκανε και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε πάλι για την υπόθεση του προγράμματος των γιατρών του κόσμου… Στην ίδια λογική είναι και η στήριξη του Κοινωνικού Φαρμακείου

-> Προτείνουμε τη δημιουργία ταμείου Κοινωνικής αλληλεγγύης. Πόροι του θα μπορούσαν να είναι δωρεές ή και αντιμισθίες αιρετών προ κειμένου να ανακουφιστούν συνδημότες που αποδεδειγμένα τα βγάζουνε πέρα δύσκολα. Δείτε την πρόσφατη περίπτωση των λογαριασμών της ΔΕΗ.

-> Προτείνουμε επίσης τη δημιουργία ενός κοινωνικού e-shop όπου δημότες θα μπορούνε να χαρίζουν ό,τι δεν έχουν ανάγκη, εύκολα και χωρίς κόπο. Υποχρέωση του δήμου θα είναι να τα συλλέγει και να τα προωθεί εκεί που θα πιάσουν τόπο.

-> Στο κομμάτι της υγείας με απλές λύσεις όπως αυτόματοι απινιδωτές σε κεντρικά σημεία και σημεία συνάθροισης κοινού, μπορούν να σώσουν ζωές.

Καινοτομία. Τρέχουμε και πάλι το project eTrikala. Δύσκολο; Καθόλου αφού το έχουμε ξανακάνει!

-> Επανεκκινούμε εφαρμογές όπως οι ευφυείς μεταφορές ή οι τελείως ξεχασμένοι κόμβοι μέτρησης κυκλοφοριακού φόρτου.

-> Αξιοποιούμε την πολλά υποσχόμενη οπτική ίνα βάζοντας περιεχόμενο προς όφελος των δημοτών

-> Δημιουργούμε μία κεντρική σελίδα για το Δήμο και πάνω της φορτώνουμε ψηφιακές βιβλιοθήκες ήχου, εικόνα και φωτογραφίας για την πόλη, τις οποίες ανεβάζουμε και σε δημοφιλή social media όπως το Instagram, Flickr, PressVideo και Youtube.

-> Έχουμε φτάσει στο 2013 και ακόμη δεν έχουμε αποτυπωμένα τα δίκτυα της πόλης. Ακόμη και το GIS του δήμου στην ουσία δεν λειτουργεί. Πάμε να αναστρέψουμε την κατάσταση με την ανάπτυξη μιας πολυεπίπεδης Βάσης Δεδομένων Γεωγραφικής Πληροφορίας .

Απασχόληση. -> Ο θεσμός των θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Με κοινωνικά κριτήρια παραχωρούμε στέγη, φως, τηλέφωνο, ιντερνετ, λογιστική και γραμματειακή υποστήριξη σε επιχειρήσεις και ελ. επαγγελματίες μέχρι να σταθούνε στα πόδια τους. Γνωρίζω πως κάτι τέτοιο επιχειρήθηκε μέσω προγραμμάτων χωρίς όμως επιτυχία.

-> Ο Δήμος οφείλει να είναι αρωγός σε όποια επιχειρηματική κίνηση δημοτών. Μπορεί και οφείλει με γρήγορες διαδικασίες (Fast Track όπως έχουν καθιερωθεί να λέγονται) να εκδώσει άδειες λειτουργίας καταστημάτων, οικοδομικές άδειες αλλά και πάσης φύσεως αδειοδοτήσεις που απαιτούνται! Έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να τρέξουμε βοηθώντας αυτούς που παίρνουν το ρίσκο και επιχειρούν.

Τουρισμός. -> Βελτιώνουμε την εικόνα των εισόδων της πόλης και των χωριών

-> Αναβιώνουμε τον μύθο της πόλης που θα μπορούσε να είναι Σαρκαφλιάς

-> Στήνουμε τουριστικές διαδρομές με βασικό άξονα τον Ληθαίο από τις παλιές φυλακές έως το Φρούριο αλλά και πέρα από αυτό.

-> Δημιουργούμε μόνιμους χώρους στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων

-> Τοποθετούμε QR Marks στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος

Πολιτισμός. Συνενώσεις μουσείων σ’ έναν χώρο με κυλιόμενες εκθέσεις, εκδηλώσεις μνήμης και προβληματισμού για το καλλιτεχνικό έργο του κάθε καλλιτέχνη. Πιστεύουμε σε Μουσεία και πινακοθήκες ενταγμένες στη ζωή της πόλης και των χωριών, με παράλληλους χώρους εκδηλώσεων, καφέ και βιβλιοθήκες

Παιδεία. λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των σχολείων με την επισκευή και ανακατασκευή των στοιχειωδών υποδομών όπου χρειάζεται και με την υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών. Όλα αυτά προϋποθέτουν την ουσιαστική λειτουργία της δημοτικής επιτροπής παιδείας

Αθλητισμός

-> Με άμεση επισκευή των περιφερειακών γηπέδων

-> Με τη δημιουργία νέων γηπέδων μπάσκετ, βόλευ τένις σε ελεύθερους χώρους. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Δήμος δεν μπορεί να σηκώσει τέτοια κόστη. Και όμως το ενδιαφέρον από τους νέους είναι τεράστιο…

-> Με σωστό προγραμματισμό δράσεων, εκδηλώσεων μαζικού αθλητισμού

-> Με την ενθάρρυνση δημιουργία εταιρικών-συλλογικών πρωταθλημάτων

-> Με υπηρεσία συντήρησης των υποδομών αυτών. Όχι άλλες σπασμένες μπασκέτες!

-> Μου ουσιαστική στήριξη των σωματείων που παράγουν τεράστιο έργο κρατώντας νέα παιδιά μέσα στα γήπεδα, στα αθλητικά γήπεδα, στα γήπεδα της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...