Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού καταγγέλλει αποτρόπαια πράξη

Την αποτρόπαια πράξη μιας γυναίκας που χτύπησε και εγκατέλειψε έναν αδέσποτο σκύλο και εν συνεχεία τη συμπεριφορά επιτρόπων της εκκλησίας του Αλμυρού, που κακομεταχειρίστηκαν τον τραυματισμένο σκύλο κατήγγειλαν στο Α.Τ. Αλμυρού μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Αλμυρού.

Συγκεκριμένα το Σάββατο που μας πέρασε μια γυναίκα στον Αλμυρό χτύπησε με το αυτοκίνητό της έναν αδέσποτο σκύλο, δημιουργώντας του σοβαρά προβλήματα τόσο στα πίσω πόδια, όσο και στη σπονδυλική στήλη.

Την επόμενη ημέρα ο άτυχος σκύλος προσπαθώντας να βρει καταφύγιο πήγε και στάθηκε στον προαύλειο χώρο Ιερού Ναού στον Αλμυρό, ωστόσο οι επίτροποι της εκκλησίας βλέποντας τον τραυματισμένο σκύλο στο προαύλιο της εκκλησίας, άρχισαν να τον χτυπούν με σκουπόξυλο… προκειμένου να τον απομακρύνουν από το σημείο.

Την ίδια ώρα στην εκκλησία βρίσκονταν τρία παιδιά, τα οποία είδαν το περιστατικό με τον τραυματισμένο σκύλο και στην προσπάθειά τους να σταματήσουν να χτυπούν οι επίτροποι της εκκλησίας τον σκύλο, ειδοποίησαν μέλη φιλοζωικής ομάδας.

Στη συνέχεια μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Αλμυρού πήγαν στο σημείο και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο σκύλο, ο οποίος χθες πέθανε αφού ήταν βαριά τραυματισμένος.

Ωστόσο το μέλος του Φιλοζωικής Ομάδας Αλμυρού κ. Τέντα καταγγέλλει το περιστατικό στο Α.Τ. Αλμυρού. Χαρακτηριστικά η κ. Τέντα δήλωσε: «Τα παιδιά προς τιμήν τους διαμαρτυρήθηκαν στους επιτρόπους για τη βαναυσότητα της συμπεριφοράς τους και επειδή δεν βρήκαν ανταπόκριση κάλεσαν εμάς προκειμένου να παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες στον αδέσποτο σκύλο. Η υπόθεση στη συνέχεια κατέληξε στην αστυνομία για να αναφέρουμε την εγκατάλειψη του ζώου σύμφωνα με τον Ν.4039/16γ και προς τους επιτρόπους, πάντα σύμφωνα με τον Ν4039/16α, προκειμένου να γίνει η δίωξη των υπαιτίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...