Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα σπάνιο αφιέρωμα Κλασικής Μουσικής την ερχόμενη Τετάρτη στην Καρδίτσα

Μια μαγευτική βραδιά Όπερας με την εκλεκτή Ιταλίδα σοπράνο θα προσφέρει τη Τετάρτη στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 9:00 η ΛΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας στα πλαίσια του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, ξεκίνησε με την στήριξη της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη το 1983 και αποτελεί ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός για την Καρδίτσα καθώς είναι το μοναδικό στο Νομό που έχει ως κύριο αντικείμενό του τη Κλασσική Μουσική. Με σκοπό να φέρει το κοινό της Καρδίτσας και του Νομού γενικότερα, σε επαφή με την κλασσική μουσική προσκαλεί κάθε χρόνο διακεκριμένους καλλιτέχνες του εξωτερικού.

Η ΛΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της σαν Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού , του Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, οι οποίες εκτός από την Προστασία και Ανάδειξη των Αρχαιοτήτων είναι και η επαφή του ευρύτερου κοινού με τον Πολιτισμό θέλησε να είναι συνδιοργανωτής γι’ αυτή την εκδήλωση την οποία θα φιλοξενήσει στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας το οποίο θα είναι ανοικτό για το κοινό και το βράδυ από τις 8:00μμ έως το τέλος της Συναυλίας.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Hans Leo Hassler (1564 – 1612) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, στον Λορέντζο Μαβίλη (1860 – 1912) για τα 100 χρόνια από τον θάνατό του και στον Claude Debussy (1862 – 1918) για τα 150 χρόνια από την γέννησή του. Προσωπικότητες που φέτος τιμώνται παγκόσμια.

Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν:

Στις 9:00 μμ. θα ανοίξει το πρόγραμμα η Ορχήστρα Παραδοσιακής-Λαϊκής Μουσικής του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, η οποία θα παρουσιάσει τραγούδια της Παραδοσιακής Ελληνικής Μουσικής και ειδικότερα έμφαση θα δοθεί στο Σμυρναίικο τραγούδι. Συμμετέχει η διπλωματούχος το Ωδείου Ευθυμιάδη, Λουκία Βαλάση (σαντούρι – τραγούδι).

Ακολουθεί Ρεσιτάλ Τραγουδιού με τη διακεκριμένη Ιταλίδα σοπράνο Nunzia De Falco, η οποία θα ερμηνεύσει άριες από τους συνθέτες G. B. Pergolesi, G. Giordani, G. F. Haendel, G. Puccini, F. P. Tosti, και R. Desiderio. Την Nunzia De Falco θα συνοδεύει στο πιάνο ο Ιταλός Μαέστρος Raffaele Desiderio.

Η εκδήλωση υλοποιείται με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...