Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Έτοιμος ο ξενώνας αστέγων στον Βόλο

Μία ζεστή γωνιά για να κουρνιάσουν, ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν και ένα πιάτο φαγητό θα είναι το δώρο του Αϊ Βασίλη φέτος για τους 44 αστέγους που έχουν καταγραφτεί στον Βόλο.

Μεταξύ 15 και 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο ξενώνας αστέγων του Δήμου Βόλου, που θα προσφέρει τα βασικά και αναγκαία σε συμπολίτες μας που ζουν στον δρόμο.

Σε πρώτο στάδιο, η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου σε συνεργασία με εθελοντές θα αναλάβει να εντοπίσει τους αστέγους, που ακόμη
και τον χειμώνα έχουν κάνει… σπίτι τους τους δρόμους και έχουν μετατρέψει σε κρεβάτια παγκάκια και γωνίες για να κοιμούνται. Θα τους ρωτούν αν θέλουν να φιλοξενηθούν στον ξενώνα και σε περίπτωση που αρνούνται θα τους παρέχονται κλινοσκεπάσματα, sleeping bag και φαγητό.

Όσοι δεχθούν να καταλύσουν στον ξενώνα, πέρα από μια ζεστή γωνιά και ένα κρεβάτι, θα τους παρέχονται τρία γεύματα ημερησίως, ενώ θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πάσχουν από κάποια ασθένεια και αν χρήζουν ιατρικής φροντίδας. Στο πλευρό τους θα έχουν και ψυχολόγο για υποστήριξη.

schizas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...