Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Με επιτυχία έγινε στα Τρίκαλα το «Παλεύω για την υγεία»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελευταία για φέτος οργανωμένη δράση του Συλλόγου μας, στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος «Παλεύω» και του υποπρογράμματος «Παλεύω για την υγεία».

Πραγματοποιήθηκαν: α) εθελοντική αιμοδοσία – ενίσχυση της τράπεζας αίματος του συλλόγου στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

και β) ημερίδα για την κυκλοφοριακή αγωγή που διεξήχθη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Τρικκαίων.

Φέτος επιλέχθηκαν και πάλι οι δράσεις να έχουν βιωματικό χαρακτήρα. Συμμετείχαν οι γονείς- μέλη και τα παιδιά τους- μαθητές μας αλλά και μη μέλη του συλλόγου.

Στόχος ήταν η ενημέρωση, η συμμετοχή και η μίμηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ομάδων του πληθυσμού σε ζητήματα που σχετίζονται γενικότερα με την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά και ειδικότερα με την υγεία.

Ο σύλλογός μας πιστός στα παραπάνω και με βασική του αρχή το τρίπτυχο συνεργασίας γονέα- δασκάλου- αθλητή να είναι απαραίτητο για την επιτυχή εκπαίδευση των μαθητών του.

Η συμμετοχή των μαθητών μας, η τακτική προπόνησή τους, η ομάδα μέσα στην οποία μαθαίνουν να λειτουργούν κάτω τέτοιες συνθήκες, αποτελούν όλα μαζί, μια σημαντική ασπίδα απέναντι σε άσχημες συνήθειες που επικρατούν σε παιδιά που είναι ανενεργά- αδρανή.

Αναμφίβολα η ενεργή συμμετοχή των γονιών σε όλες τις πτυχές της ζωής των παιδιών τους και μαθητών μας έχει πρωταρχική σημασία. Τα μαθήματα που μπορούμε να δώσουμε εμείς οι γονείς και οι δάσκαλοι στα παιδιά- μαθητές μας με την ευκαιρία των καταστάσεων που προκύπτουν από τη συμμετοχή τους αποβαίνουν πολύτιμα για τα ίδια όταν θα ενηλικιωθούν.

Τέλος πρέπει να καταλάβουμε κυρίως εμείς οι γονείς και προπονητές και να το μεταδώσουμε στα παιδιά μας ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Είναι κοινωνική ευαισθησία, προσφορά και αλληλεγγύη. Εάν ο αθλητισμός αποσυνδεθεί από αυτά, απογυμνώνεται και δεν έχει ουσία και ιδιαίτερο νόημα.

Τι κι αν ξέρει κάποιος να παλεύει άριστα ή να κλωτσά καλά μια μπάλα ή να βάζει καλάθια ή να τρέχει γρήγορα, εάν δεν συμμετέχει ταυτόχρονα και σε πράξεις που σχετίζονται με τον πολιτισμό.

ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ να δημιουργήσουμε ενεργούς ανθρώπους και όχι παθητικούς θεατές...

ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ για τη δια βίου άσκηση...

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους αυτούς που προσέφεραν το αίμα τους (μέλη του συλλόγου και μη) ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος του συλλόγου μας, το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Τρικάλων, το Δήμο Τρικκαίων και τον κ. Χρήστο Νικολάου (υπάλληλο του Δήμου Τρικκαίων)που παρουσίασε το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδιά, αλλά και τους δημοσιογράφους της πόλης που είναι πάντοτε κοντά στο σύλλογό μας.

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα
Νίκος Τσιακάρας

trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...