Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκλήρωση δρόμου στην Πέρδικα Αλμυρού

Ολοκληρώνεται ο καινούργιος δρόμος από Πέρδικα Αλμυρού έως την Ε.Ο Μικροθηβών –Φαρσάλων. Πρόκειται για ένα σύγχρονο δρόμο που ενώνει την επαρχία Αλμυρού με την ...επαρχία Φαρσάλων, αλλά και με χωριά του Δ.Ρήγα Φεραίου. 

Μετά τη διάνοιξη και την διαπλάτυνση έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση, η διαγράμμιση και έχει διαμορφωθεί ο ισόπεδος κόμβος στη συμβολή του δρόμου με την Ε.Ο Μικροθηβών-Φαρσάλων. Το μόνο που απομένει είναι να τοποθετηθούν ρυθμιστικές πινακίδες.

Συντηρήσεις οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Μαγνησίας


Συνεχίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας η επιχείρηση «επούλωσης των πληγών του οδικού δικτύου» του νομού, το οποίο στο μεγαλύτερο κομμάτι του είναι γερασμένο και ασυντήρητο. Προτεραιότητα δίνεται στα σημεία μεγαλύτερης επικινδυνότητας και συχνότερης κυκλοφορίας. Ήδη έγινε διάστρωση ασφαλτομίγματος (τάπητας κυκλοφορίας) σε κατεστραμμένα τμήματα από Ελευθεροχώρι προς την Εθνική Οδό Φαρσάλων και βρίσκονται σε εξέλιξη ασφαλτοστρώσεις σε κατεστραμμένα κομμάτια του δρόμου από Κανάλια προς Κεραμίδι. Στα σημεία αυτά η κατάσταση του οδοστρώματος ήταν αποκαρδιωτική αφού είχαν μείνει για χρόνια ασυντήρητα. Ακολουθεί νέα εργολαβία ύψους 400.000 € για να στο πλαίσιο νέων παρεμβάσεων. Επίσης, προχωρά η κατασκευή τεχνικών έργων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, που αφορούν κατά κύριο λόγο την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, που συγκρατούν και στηρίζουν το οδόστρωμα, σε τμήματα του δρόμου, που έχουν παρουσιαστεί ρωγμές και καθιζήσεις. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις υπήρξε ολοκληρωτική αποκοπή της ασφάλτου και δημιουργία μεγάλων οπών και ρηγμάτων. Ολοκληρώθηκε ήδη η κατασκευή τοιχίων σε πολύ επικίνδυνα σημεία , όπως στο 7ο χλμ Χάνια –Καράβωμα, στο δρόμο Χάνια –Δράκεια και Δράκεια –Αγριά και πριν λίγες ημέρες στη Νταμούχαρη. Αντίστοιχα έργα πραγματοποιήθηκαν σε Μακρυρράχη, Τσαγκαράδα, Καλαμάκι, Λαμπινού, Σέσκλο, Ανακασιά και συνεχίζουμε όπου υπάρχει ανάγκη..
almyrosinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...