Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Δεκάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην λίμνη Κάρλα

Δεκάδες νεκρά ψάρια, ξεβράστηκαν στην λίμνη Κάρλα την περασμένη Κυριακή, για μία ακόμη φορά. Τα ψάρια εντοπίστηκαν στην περιοχή της Τάφρου 2.

Ωστόσο με τον εντοπισμό τους, 15 παράνομοι αλιείες(με δίχτυα, απόχες και ψαροτούφεκα), οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός έσπευσαν να μαζέψουν τα ψάρια. Πιάστηκαν όμως επ αυτοφώρω από την Αστυνομία Βελεστίνου η οποία ειδοποιήθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης.

Το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Π.Ο. Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου-Βελεστίνου μετέβη στην περιοχή της τάφρου 2Τ, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος της επιβάρυνσης .

Έγιναν επιτόπου φυσικοχημικές μετρήσεις της ποιότητας του νερού, μακροσκοπικών εξετάσεων των ιχθύων και συλλογής δειγμάτων νερού για τον έλεγχο της παρουσίας φυτοφαρμάκων και βαρέων μετάλλων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι φυσικοχημικές παράμετροι του νερού κυμάνθηκαν σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, μη δικαιολογώντας οτι τα ψάρια βρέθηκαν νεκρά. Εντούτοις, αναμένονται τα υπόλοιπα αποτελέσματα ελέγχου της ποιότητας του νερού από εξειδικευμένα εργαστήρια.

Σε ανακοίνωσή του ωστόσο τονίζει ότι «οι συνέπειες της λαθραλιείας είναι επιβαρυντικές για τα υδάτινα οικοσυστήματα καθώς επηρεάζουν αρνητικά τη δομή και τη λειτουργία τους. Επομένως, ο Φορέας Διαχείρισης Π.Ο. Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου-Βελεστίνου κάνει έκκληση στην τοπική κοινωνία για την συμμετοχή της στην αποτροπή παρόμοιων περιστατικών παράνομης αλιείας, συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματική προστασία του οικοσυστήματος της Λίμνης Κάρλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...