Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

28 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια-άτομα και από τη Λάρισα!

Η μαρτυρία περίπου 400 πολιτών που επικοινώνησαν με τις αρχές ασφαλείας μόλις δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ οι 177 φωτογραφίες από τις λεηλασίες της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στην Αθήνα, οδήγησαν στην σύνταξη δικογραφίας εναντίον 28 ατόμων τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια, σε φθορές και λεηλασίες σε καταστήματα και για άλλα αδικήματα στο κέντρο της Αθήνας!

Η συμμετοχή των πολιτών στην διαλεύκανση της υπόθεσης, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν, ότι «στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, όπου είχαν αναρτηθεί οι φωτογραφίες από τα επεισόδια υπήρξαν μέσα σε λίγες ημέρες περίπου 170.000 επισκέψεις, όταν σε αντίστοιχες αναρτήσεις για συμμετοχή ατόμων σε ένοπλες οργανώσεις ή σε ποινικές υποθέσεις ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά τις 30.000 επισκέψεις».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι «ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι πολίτες βοήθησαν μαζικά, τις αρχές στην διακρίβωση ατόμων που συμμετέχουν σε παράνομες πράξεις. Ενδεικτικό για την ευαισθησία των πολιτών στους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας». Μεταξύ αυτών είναι και άτομα που διαμένουν στη Λάρισα!

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν δέκα από τους κατηγορουμένους από τους οποίους πολλοί έχουν παραδεχθεί την συμμετοχή τους στα επεισόδια, ύστερα από την επίδειξη σχετικού οπτικού υλικού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Πρόκειται για 22 Ελληνες (16 άνδρες και έξι γυναίκες), καθώς και έξι αλλοδαπούς (πέντε άνδρες και μία γυναίκα). Συνολικά οι δράστες είναι ηλικίας από 18 έως 48 ετών και διαμένουν σε διάφορες περιοχές των νομών Αττικής, Ηλείας, Αχαΐας, Λάρισας και Ηρακλείου Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ομάδες ατόμων που είχαν παρεισφρήσει σε κινητοποίηση προκάλεσαν εμπρησμούς, ζημιές και λεηλασίες σε κτίρια και καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας ενώ επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είχαν πυρπολήσει και μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΕΛΤΑ της ΕΛ.ΑΣ.

Επειτα από έκδοση σχετικών εισαγγελικών διατάξεων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται άτομα που συμμετείχαν στην διάπραξη των αδικημάτων και σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας «στη διαδικασία ταυτοποίησης ήταν καθοριστική η συμβολή των πολιτών, οι οποίοι επικοινωνώντας στους τηλεφωνικούς αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρείχαν σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία, τα οποία σε συνδυασμό με τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών οδήγησαν στον εντοπισμό των δραστών».

Σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή, κατά περίσταση, σε σοβαρά αδικήματα, όπως εμπρησμούς και εκρήξεις, παραβάσεις σχετικά με τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες, για επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, για διατάραξη κοινής ειρήνης, ναρκωτικά και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Επιπλέον, κατηγορούνται, κατά περίσταση, για κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε άνθρωπο, για βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για αντίσταση και για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Από το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...