Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Συνελήφθησαν 59χρονος και η γυναίκα του για σωματεμπορία

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Λάρισα ένας 59χρονος, μία 26χρονη Ρουμάνα σύζυγός του και μία 19χρονη επίσης Ρουμάνα για τα κατά περίπτωση σε βάρος τους αδικήματα της σωματεμπορίας από κοινού, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, της αντίστασης και της... παράβασης του Ν. περί όπλων.

Ειδικότερα, πρώτες χθες το πρωί σε προκαθορισμένο “ραντεβού” στη Λάρισα, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον συλληφθέντα, παρουσιάστηκε ως υποψήφιος «πελάτης» προκειμένου να παραλάβει 20χρονη Ρουμάνα, την οποία ο συλληφθείς είχε μεταφέρει στο σημείο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας συγγενικού του προσώπου, έναντι χρηματικού ποσού 150 ευρώ (τρία προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ).

Όπως διαπιστώθηκε, ο 59χρονος είχε μεταφέρει την 20χρονη Ρουμάνα στο προκαθορισμένο “ραντεβού” αφού προηγουμένως την είχε παραλάβει εν γνώσει της συζύγου του από κέντρο διασκέδασης ιδιοκτησίας της, ενώ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας (25-07-2012) είχαν προηγηθεί άλλα τέσσερα παρόμοια “ραντεβού”.

Στη συνέχεια, ενεδρεύοντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας επενέβησαν άμεσα με σκοπό τη σύλληψη του 59χρονου, πλην όμως εκείνος αντιστάθηκε με σκοπό τη ματαίωση της σύλληψης του χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα και συνελήφθη, ενώ η 20χρονη προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Στην κατοχή του 59χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 965 ευρώ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 48.555 ευρώ ως προερχόμενο από την τέλεση των αναφερομένων αδικημάτων, τρεις ατζέντες με ιδιόχειρες σημειώσεις καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 59χρονος από κοινού με την 26χρονη συλληφθείσα σύζυγό του, κατακρατούσαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα της 20χρονης Ρουμάνας και άλλων αλλοδαπών γυναικών (υπηκόων Ρωσίας και Ρουμανίας), παρείχαν σ’ αυτές εργασία στο κατάστημα και τις προωθούσαν στην πορνεία.

Σε αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε στο εν λόγω κατάστημα, εντοπίστηκαν η ανωτέρω ιδιοκτήτρια και η 19χρονη Ρουμάνα, η οποία παρείχε άμεση συνδρομή στην τέλεση των προαναφερομένων αδικημάτων, οι οποίες και συνελήφθησαν.

Επίσης, εντός του καταστήματος εντοπίστηκαν ακόμη πέντε αλλοδαπές γυναίκες (4 υπήκοοι Ρωσίας και 1 υπήκοος Ρουμανίας) οι οποίες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο κατάστημα βρέθηκε και κατασχέθηκε, επιπλέον, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.

Οι πέντε αλλοδαπές γυναίκες, σύμφωνα με εκδοθείσα διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, χαρακτηρίστηκαν θύματα εμπορίας και μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Φιλοξενίας Θυμάτων Σωματεμπορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...