Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Διπλή… απεργία για τους Τρικαλινούς εκπαιδευτικούς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, προγραμμάτισαν οι εκπαιδευτικοί για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Ένα νέο μέτωπο αντιδράσεων άνοιξε η κυβέρνηση αλλά και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Τρικάλων με τους εκπαιδευτικούς. Όπως τόνισαν χθες το μεσημέρι σε Συνέντευξη Τύπου τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Τρικάλων, οι νέες καταργήσεις, βρίσκονται προ των πυλών, κι όπως είναι φυσικό ο νομός Τρικάλων δεν θα αναμένεται να εξαιρεθεί από το σχέδιο των συγχωνεύσεων.

Απευθυνόμενος στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Σπήλιος Τσιγάρας, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, τόνισε ότι σε συνάντηση που είχαν τα μέλη του ΔΣ με τον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Τσέλιο, τους γνωστοποιήθηκε ότι άμεσα θα προτείνει -μετά και τις σχετικές οδηγίες του υπουργείου- ποια σχολεία είναι αυτά που θα κλείσουν.

«Είχαμε μία συνάντηση με τον κ. Τσέλιο, όπου και του θέσαμε διάφορα επίκαιρα ζητήματα. Συζητήσαμε και το θέμα των συγχωνεύσεων, όπου μας ενημέρωσε ότι μέχρι την Παρασκευή θα καταθέσει πρόταση για τις συχγωνεύσεις σχολείων στο νομό Τρικάλων ενώ τη Δευτέρα θα μας κινητοποιήσει την πρόταση αυτή. Θεωρούμε απαράδεκτο να κλείνουν σχολεία τη στιγμή που ο αριθμός των μαθητών δεν έχει μεταβληθεί και καλούμε όλους τους πολίτες, τους συναδέλφους γονείς και μαθητές, να συνταχθούμε σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή των σχεδίων»

Για το λόγο αυτό, από χθες τα μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕΤ προχώρησαν σε ένα «μαραθώνιο» κινητοποίησης της σχολικής κοινότητας, ώστε σήμερα, πέρα από τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Τρικάλων. Συγκεκριμένα, ήδη προγραμμάτισαν συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της διεύθυνσης, στις 12 το μεσημέρι, ενώ καλούν όλους τους Τρικαλινούς να συμμετέχουν.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «Με αφορμή την πανεργατική απεργία, και την εντολή του ΥΠΑΙΔ προς τους Διευθυντές εκπαίδευσης για νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων, καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργαζόμενους και όλο τον Τρικαλινό λαό, σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της δευτεροβάθμιας, στις 12 το μεσημέρι.

Για να μην κλείσει κανένα σχολείο στο νομό μας, για να μη στερηθεί κανένα παιδί το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δημόσια παιδεία».


Η ΕΡΕΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...