Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση για τα κρούσματα ελονοσίας σε μετανάστες στην Καρδίτσα

Σχετικά με τα κρούσματα ελονοσίας στο Δήμο Σοφάδων και συγκεκριμένα στην τ.κ Φίλιας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι από την πρώτη στιγμή έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες  ενέργειες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ενημερώσαμε το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, κλιμάκιο του οποίου μετέβη προχθές στην περιοχή και έκανε αυτοψία στο χώρο που διέμεναν οι ασθενείς και προχώρησε σε εξέταση όσων διέμεναν μαζί τους. Εντοπίστηκαν νέα κρούσματα τα οποία και αντιμετωπίζονται από το Νοσοκομείο Καρδίτσας. Τα κρούσματα αφορούν όλα μετανάστες και όπως μας ενημέρωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, έφεραν τη νόσο μαζί τους από την χώρα καταγωγής τους, μιας και η νόσος δεν ενδημεί στην Ελλάδα.
Από τις διαβεβαιώσεις που έχουμε πάρει από τις υπηρεσίες υγείας κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Σοφάδων, από τον Μάιο είχαμε ξεκινήσει ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλα τα κρίσιμα σημεία, στα πλαίσια της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Το ίδιο θα επαναλάβουμε και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς και ό,τι άλλο μέτρο χρειαστεί σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας.

Ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων
Τρίγκας Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...