Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο «Μύλο των Ξωτικών»


Για πρώτη φορά στη Θεσσαλία, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας! 

Για δεύτερη χρονιά φέτος την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών, ο Δήμος Τρικκαίων, η e-Trikala A.E., ο Αι Βασίλης και τα ξωτικά του ετοιμάζουν το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων, στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. O «Μύλος των Ξωτικών», η πραγματική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, ανοίγει τις πύλες του στις 30 Νοεμβρίου και για 38 ολόκληρες ημέρες.

Οι προετοιμασίες της οργανωτικής επιτροπής και των τεχνικών ομάδων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με στόχο το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Οι πρώτες πληροφορίες για τον σχεδιασμό, παρουσιάζονται πλέον στο νέο και ανανεωμένο site των Ξωτικών (www.milosxotikon.gr), αλλά οι μεγάλες εκπλήξεις παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό!

Καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ θα λειτουργούν τα δωρεάν εργαστήρια του Μύλου, με απίθανες εκπαιδευτικές δράσεις. Παράλληλα, κάθε γωνιά και πλατεία της πόλης, θα «ξεχειλίζει» από γλυκιές εκπλήξεις

 Ένα σπάνιο ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα, ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο!

Ο «Μύλος των Ξωτικών» στοχεύει φέτος να προσφέρει στους μαθητές αλλά και σε όλους τους επισκέπτες του ένα σπάνιο μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων.

Για πρώτη φορά στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στους χώρους του «Κουρσούμ Τζαμί» των Τρικάλων θα λειτουργήσει η κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», που αυτή την στιγμή στεγάζεται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή πενήντα εντυπωσιακών εκθεμάτων του Κώστα Κοτσανά, που ξεκινούν από το ρομπότ - υπηρέτρια του Φίλωνος, τον "κινηματογράφο" του Ήρωνος, το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη και

φτάνουν μέχρι και τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων καλύπτοντας την περίοδο από το 2000π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας παρουσιάζει δεκάδες αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων και πρόκειται για το πληρέστερο και το πλέον αξιόπιστο μουσείο του είδους του παγκοσμίως.

Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ενώ πολλά από αυτά είναι διαδραστικά. Είναι ταξινομημένη σε ενότητες και ακολουθεί όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις της Παιδαγωγικής και Μουσειακής Αγωγής. Δρα πολυεπίπεδα και απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων και φυσικά σε όλους τους πολίτες.

Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο θα συνεχίσει την λειτουργία της η έκθεση κεραμικής της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με τις συλλογές και τα ευρήματα των ανασκαφών από την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά πρωί – απόγευμα από της 19 Νοεμβρίου 2012 έως της 6 Ιανουαρίου 2013.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 24310 38890 – 24310 74442.

Τις φετινές γιορτές ο «Μύλος των Ξωτικών» υπόσχεται μια ζεστή, ανθρώπινη και φιλόξενη διοργάνωση για μικρούς και μεγάλους. Τα Ξωτικά λοιπόν μας προσκαλούν στο παραμυθένιο «Εργοστάσιο» τους για να ζήσουμε όλοι μαζί, τα πιο γλυκά Χριστούγεννα της ζωής μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...