Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Τρίκαλα: Πλημμύρες στα ορεινά-καταστροφικός χείμαρρος στην Πύρρα [Video]

Φοβούνται πως θα ξημερώσουν απόψε οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών των δήμων Καλαμπάκας και Πύλης Τρικάλων.
Σήμερα σε πολλές περιοχές των δύο δήμων του Νομού, σημειώθηκαν καταστροφικές πλημμύρες με κατολισθήσεις και υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας, έως ότου τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, έκαναν τη διάνοιξη, αλλά οι δρόμοι ξαναέκλειναν γρήγορα, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης.
Το σκηνικό σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων ήταν εφιαλτικό. Δυνατός αέρας με πολύ ισχυρή...
καταιγίδα, συνοδευόμενα με αστραπόβροντα, ενώ όλα τα ρέματα και οι χείμαρροι ήταν φουλαρισμένα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης, μετέβη στις περιοχές που πλήγονταν από τη θεομηνία και συντόνιζε το έργο των μηχανημάτων.
Στο δρόμο προς Γαρδίκι, αμέσως μετά την γέφυρα Αλεξίου, ο δρόμος ήταν κομμένος. Στην Πύρρα, λίγο πριν την είσοδο του χωριού από τον κεντρικό δρόμο, ένας χείμαρρος κατάφερε και κατέβασε μεγάλα βράχια, τόνους λάσπη και άλλα φερτά υλικά στο οδόστρωμα και λίγο πιο κάτω, κατέστρεψε ένα στάβλο με βοοειδή, ενώ οι ιδιοκτήτες μόλις που κατάφεραν να απομακρύνουν τα μοσχάρια σε ασφαλή θέση.
Ο φίλος αναγνώστης του trikalaola.gr Άρης Τζάνης, δεν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό τους, καθώς εκείνη την ώρα αντίκρισε το απότομο ξέσπασμα του χειμάρρου και σταμάτησε. Λίγο μετά, και αφού βρισκόταν σε απόσταση ασφαλείας από το σημείο, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και κατάφερε να βιντεοσκοπήσει μερικά πλάνα με το κινητό του.
Δείτε το σχετικό βίντεο.
Να σημειώσουμε πως αυτή την ώρα υπάρχει ξανά έντονη βροχόπτωση με αστραπόβροντα σε πολλές ορεινές δυτικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...