Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Απελπισία στα ορεινά χωριά των Τρικάλων


Καίτοι φτάσαμε στα μέσα Ιούλη τα χωριά παραμένουν έρημα από κόσμο που αδυνατεί πια να μετακινηθεί, ελέω κρίσης και πανάκριβης βενζίνης...
Είναι χαρακτηριστικές οι φωτό παραπλεύρως από την κατάσταση που επικρατούσε το Σαββατοκύριακο σε δυο κεφαλοχώρια της περιοχής, που έσφυζαν πάντα από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες, στη Κρανιά και στο Γαρδίκι.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία, αδυνατούν να ξεκινήσουν και να μετακινηθούν ως εκεί. Έτσι τα χωριά του Ασπροποτάμου μοιάζουν εξακολουθούν να βρίσκονται σε χειμερία νάρκη. Απέμειναν κάποιοι γέροντες, ως συνήθως, να φυλάνε Θερμοπύλες. 

Οι λίγοι επαγγελματίες που περιμένουν "δουλειά" την καλοκαιρινή περίοδο τα βάζουν με την μοίρα τους αφού οι υποχρεώσεις τους και το καλοκαιρινό «ρεφάρισμα» που υπολόγιζαν δεν έρχεται και ο χειμώνας που είναι μπροστά μοιάζει με... βουνό. Ας ελπίσουμε να αλλάξουν κάπως τα πράγματα τις επόμενες μέρες και να ανηφορίσει κόσμος τώρα που ξεκινούν τα πανηγύρια, της Αγίας Παρασκευής (πανηγυρίζουν πολλά χωριά) και του Δεκαπενταύγουστου φυσικά.


trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...