Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα κατά των απολύσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού σε έκτακτη συνεδρίασή του, ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους.

« Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού είναι κατηγορηματικά αντίθετο στις σχεδιαζόμενες άκριτες διαθεσιμότητες – απολύσεις «σκούπα» στους ΟΤΑ. Οι απολύσεις αυτές θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο και αυτές τις ανεπαρκείς κοινωνικές δομές που συνδέονται με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την αποψίλωση των υπηρεσιών των Δήμων, γεγονός που θα οδηγήσει στην κατακόρυφη απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενός βασικού πυλώνα της δημοκρατίας και που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει τους Δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης βασικών τους υποχρεώσεων και τη συνεχή υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Η αυτοτέλεια των ΟΤΑ πλήττεται βάναυσα και κατ’ επανάληψη με τις περικοπές, τη συνεχή μείωση των πόρων, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην οδυνηρή θέση να λειτουργήσει και να καλύψει το κενό της Κεντρικής Διοίκησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

- Καταδικάζει το συνεχές σφυροκόπημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις υπηρεσίες και τις δομές των δήμων

- Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων για να μην καταργηθεί καμμιά θέση εργασίας, για να μη διαλυθεί καμία δομή στους δήμους

- Ζητά την ανάκληση των αποφάσεων , τη στήριξη των Δήμων και της κοινωνίας μας και καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς να συμπαραταχθούν στον αγώνα ενάντια στις πρακτικές που έχουν στόχο την διάλυση των υπηρεσιών και τη δημιουργία συνθηκών παράλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...