Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σε εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα στη Μαγνησία: Σε Βελεστίνο και Κοκκωτούς

Λήξη συναγερμού στην Ελασσόνα - Νέες πυρκαγιές σε Βελεστίνο και Κοκκωτούς

Δύο πυρκαγιές μαίνονται στη Μαγνησία, σε Βελεστίνο και Κοκκωτούς, ενώ σε άλλο πύρινο μέτωπο στο Ηράκλειο Κρήτης κινδύνευσαν σπίτια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του e-volos.gr στο μέτωπο του Βελεστίνου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί με πέντε πυροσβέστες και δύο οχήματα. Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, έχοντας κάψει μέχρι στιγμής 100 περίπου στρέμματα με σιτοκαλαμιές και πέντε με αμυγδαλιές.

Παράλληλα στους Κοκκωτούς, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ καίει ξερά χόρτα, θάμνους και κερασιές σε μια έκταση περίπου 30 στρεμμάτων. Στην περιοχή βρίσκεται ως επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Αντιπύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου, ενώ μαζί του επιχειρούν 10 πυροσβέστες με τρία υδροφόρα οχήματα.

Όσον αφορά το πύρινο μέτωπο της Ελασσόνας, ανακλήθηκε η εντολή εκκένωσής, την οποία είχε εκδώσει λίγο μετά τις 15.20 ο Δήμαρχος της πόλης. Η πόλη μέσα σε λίγα λεπτά είχε αδειάσει, ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει -μακριά από την κατοικημένη περιοχή πλέον- πουρνάρια, χόρτα, και πεύκα περιμετρικά του στρατοπέδου. Να σημειωθεί πως το έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων κάνουν δύσκολο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...