Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Βόλος: Εξάρθρωση 5μελούς σπείρας που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε συνολικά ατόμων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διάπραξης ληστειών και κλοπών.

Οι τέσσερις από τους δράστες έχουν ήδη κατηγορηθεί ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης ενόπλων ληστειών που δρούσε σε Αργολίδα και Πειραιά, ενώ ο πέμπτος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας τέσσερις περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων και μία διάρρηξη οικίας, που έγιναν το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2013 στο Βόλο.

Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διάπραξης ληστειών και κλοπών, σε βάρος πέντε συνολικά ημεδαπών ηλικίας 36, 54, 21, 24 και 41 ετών.

Από αυτούς οι τέσσερις, ηλικίας 36, 54, 21 και 24 ετών έχουν ήδη κατηγορηθεί ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε Αργολίδα και Πειραιά και μάλιστα ο 36χρονος και ο 54χρονος συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, την 07/04 του 2013 στο Κρανίδι Αργολίδας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 41χρονος συνελήφθη χθες Τετάρτη 10/04 το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, διότι κατελήφθη να κατέχει παράνομα μία απομίμηση (replica) πυροβόλου όπλου, με μεταλλική γεμιστήρα, εντός της οποίας υπήρχαν τρία φυσίγγια κρότου. Κατασχέθηκαν το όπλο replica με τα φυσίγγια, δύο κινητά τηλέφωνα και μία κάρτα SIM που είχε επίσης, στην κατοχή του.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από τις αρχές Μαΐου του 2012 έως και τα τέλη Φεβρουαρίου του 2013, ο συλληφθείς συμμετείχε μαζί με τους άλλους τέσσερις κατηγορούμενους σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και διαρρήξεις οικιών στο Βόλο. Ο ειδικότερος ρόλος του συνίστατο στην παροχή πληροφοριών και υποδείξεων, ως προς την επιλογή των θυμάτων για τη διάπραξη των εγκλημάτων τους.

Μάλιστα προηγούνταν τηλεφωνική προσυνεννόηση μεταξύ του συλληφθέντος και του 36χρονου, δύο έως τρεις μέρες πριν την τέλεση των αδικημάτων. Στη συνέχεια τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης έρχονταν στο Βόλο μεσημεριανές ώρες για κατόπτευση των στόχων, ενώ το βράδυ τις ίδιας μέρας επιχειρούσαν σε βάρος των θυμάτων τους.

Εξιχνιάσθηκαν οι παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων στο Βόλο:

·Τις πρώτες πρωινές ώρες της (18-06-2012), οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου «full face», διέρρηξαν οικία 91χρονης ημεδαπής, την ακινητοποίησαν προσωρινά και με την απειλή μαχαιριού αφού παράλληλα χρησιμοποίησαν σωματική βία (ράπισμα στο πρόσωπο), της αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό των (190.000) ευρώ και χρυσά κοσμήματα (σχετικό το από 18-06-2013 Δελτίο Τύπου).

·Τις πρώτες πρωινές ώρες της (11-11-2012) οι δράστες εισήλθαν στην οικία 69χρονης ημεδαπής και αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, προξενώντας της σωματικές βλάβες, αφαίρεσαν μια -1- χρυσή βέρα κι ένα -1- δακτυλίδι (φο-μπιζού) (σχετικό το από 11-11-2012 Δελτίο Τύπου).

·Τις πρώτες πρωινές ώρες της (23-11-2012) οι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην οικία 68χρονης ημεδαπής και αφού την ακινητοποίησαν σε πολυθρόνα, δένοντάς την με μονωτική ταινία, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (680) ευρώ (σχετικό το από 23-11-2012 Δελτίο Τύπου).

·Το βράδυ της (01-12-2012), οι δράστες διέρρηξαν μονοκατοικία, στην οποία διέμεναν μία 77χρονη ημεδαπή κι ένας 69χρονος ημεδαπός, χτύπησαν τους ηλικιωμένους, προξενώντας τους σωματικές βλάβες και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (10.400) και κοσμήματα. (σχετικό το από 02-12-2012 Δελτίο Τύπου)

·Το μεσημέρι της (28-02-2013), οι δράστες διέρρηξαν οικία 59χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...