Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μπάχαλο στις φυλακές Τρικάλων – Χειροβομβίδες απέξω, ηρωίνη μέσα στα κελιά


Δεν έχουν τελειωμό τα ευρήματα των Αρχών στον χώρο έξω από τις φυλακές Τρικάλων, όπου, έπειτα από την αιματηρή απόδραση κρατουμένων πριν μερικές εβδομάδες, συνεχίζουν να βρίσκουν απασφαλισμένες χειροβομβίδες.

Ειδικό συνεργείο πυροτεχνουργών του Στρατού, βρήκε έξω από το συρμάτινο φράκτη (εξωτερική περίμετρο) του Σωφρονιστικού Καταστήματος Τρικάλων, δύο ακόμη απασφαλισμένες αμυντικές χειροβομβίδες, οι οποίες καταστράφηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις.

Οι έρευνες, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζονται, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.

Εν τω μεταξύ και στο εσωτερικό των φυλακών η κατάσταση δείχνει να είναι εκτός ελέγχου, καθώς, μετά από νέο αιφνιδιαστικό έλεγχο από το διευθυντή και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, αλλά και 64,8 γραμμάτια ηρωίνης σε έξι νάιλον συσκευασίες.

Αναλυτικά τα ευρήματα:

  • Έξι (6) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 64,8 γραμμαρίων,
  • τέσσερα (4) αυτοσχέδια σιδερένια μαχαίρια με αντίστοιχες αυτοσχέδιες θήκες λάμας,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα χωρίς κάρτες SIM,
  • μία (1) μπαταρία κινητού τηλεφώνου,
  • τρεις (3) φορτιστές κινητών τηλεφώνων και
  • ένα (1) τροφοδοτικό – μετασχηματιστής.

Ηδη διενεργείται προανάκριση και σχηματίζονται σχετικές ποινικές δικογραφίες, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν, έπειτα και από τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, για τα νέα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...