Τρίτη 28 Μαΐου 2013

“Έφυγε” ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας Χρήστος Τέγος

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ γνωστοποιεί ”με θλίψη το θάνατο του σ. Χρήστου Τέγου, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου.

Ο σ. Χρήστος Τέγος γεννήθηκε το 1953 στην Καρδίτσα. Ήταν μαθηματικός και εργαζόταν ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης. Την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας υπήρξε μέλος των διοικητικών συμβουλίων των παράνομων τότε Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλίας, ενώ είχε επαφή με την ΑΝΤΙ – ΕΦΕΕ.

Ο σ. Χρήστος Τέγος οργανώθηκε στην παράνομη οργάνωση της ΚΝΕ λίγο πριν πέσει η δικτατορία. Στη συνέχεια εκλέχτηκε μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Καρδίτσας της ΚΝΕ. Έγινε μέλος του ΚΚΕ την Άνοιξη του 1975. Στην πορεία αναδείχτηκε στέλεχος σε διάφορες υπεύθυνες θέσεις του Κόμματος. Εκλέχτηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και στη συνέχεια του Νομαρχιακού Γραφείου Καρδίτσας. Το 1982 έγινε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Καρδίτσας. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Διορίστηκε καθηγητής στη Βοιωτία το 1986, όπου και εκλέχτηκε μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Βοιωτίας και της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Υπήρξε, επίσης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και για 2 χρόνια πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας.

Επιστρέφοντας στην Καρδίτσα το 1989 εκλέχτηκε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας. Το 1994 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Καρδίτσας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας. Ο σ. Χρήστος Τέγος εκλέχτηκε δήμαρχος Καρδίτσας για 2 θητείες, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν δημοτικός σύμβουλος.

Μέχρι σήμερα υπήρξε στέλεχος και μέλος του Κόμματος, παραμένοντας πιστός στις αρχές και τα ιδανικά του. Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει τα συλλυπητήριά της στη σύζυγο του Μαρία Κόντου, στα παιδιά του και στους οικείους του.

Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Χρήστου Τέγου θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 12:00, στη δημοτική πινακοθήκη Καρδίτσας και η ταφή στο Κοιμητήριο Αγίας Παρασκευής Καρδίτσας”.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...