Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τέλη υδρομέτρου και φάκελος για αποχέτευση στην Πορταριά

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Πορταριάς, μετά τα ειδοποιητήρια που έλαβαν από τη ΔΕΥΑΜΒ, να υποβάλουν μέχρι 31 Ιανουαρίου αίτηση αποχέτευσης και αίτηση υδροδότησης, ενώ τα ξενοδοχεία και  οι επιχειρήσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου και αν δεν το κάνουν θα τους επιβληθεί πρόστιμο 300 €. Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γκουντέλιας, εξήγησε στο «Ράδιο Ένα», ότι εξαιρούνται 30% περίπου των κατοίκων που η αποχέτευση δεν έχει φτάσει στα σπίτια τους.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι «όσοι λάβουν ειδοποιητήριο, της ΔΕΥΑΜΒ, αν δεν περνάει μπροστά από το σπίτι τους η αποχέτευση, δεν έχουν καμία υποχρέωση. Εμείς κάναμε κατάσταση ποιοι βρίσκονται κοντά στην αποχέτευση, ενώ οι υπόλοιποι εξαιρούνται και το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι ότι μπροστά από το δρόμο του σπιτιού τους δεν περνάει αποχέτευση. Ωστόσο, όσα σπίτια έχουν φάτσα στο δημοτικό δρόμο, ακόμη και αν δεν είναι χτισμένα στο δρόμο, αλλά και 20-25 μ. πιο μέσα, θα συνδεθούν με την αποχέτευση».

Σύμφωνα με τον τοπικό αντιδήμαρχο, σε κάθε σπίτι υπάρχει αναμονή για τη σύνδεση και ο ιδιοκτήτης πρέπει να καταθέσει τα έγγραφα στη ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία σύνδεσης με την αποχέτευση. Δόθηκε μια ενδεικτική ημερομηνία, μέχρι 31 Ιανουαρίου, για να υποβληθεί ο φάκελος, που είναι κάτι απλό και μπορεί να τον συμπληρώσει κάποιος μόνο του, ή με μηχανικό.

Όσον αφορά στο κόστος, διευκρίνισε ότι επειδή σε Πορταριά, Κατηχώρι και Σταγιάτες, δεν υπάρχουν υδρόμετρα, για να τιμολογηθεί η αποχέτευση πρέπει να τοποθετηθούν, οπότε ο δημότης θα επιβαρυνθεί με ποσό 120 € συν τον ΦΠΑ για το υδρόμετρο και την τοποθέτησή του, ενώ τα τέλη σύνδεσης, θα καταβληθούν σε οκτώ δόσεις.

Η αποχέτευση αφορά το 70% των κατοίκων της Πορταριάς, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό, εξαιρείται. Οι κάτοικοι που δεν έχουν πρόσβαση στην αποχέτευση, μπορούν να απευθύνονται και στον αντιδήμαρχο Γιάννη Γκουντέλια, για να γίνει αυτοψία και να επιβεβαιωθεί.
Όσον αφορά στο κόστος της αποχέτευσης, δεν έχει καθοριστεί ακόμη, ενώ το κόστος του νερού, είναι όσο και τότε που Πορταριά, Μακρινίτσα κλπ. ήταν ακόμη Κοινότητες, δηλαδή 64 € ετησίως και αυτό, γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη υδρόμετρα.

Ο αντιδήμαρχος εκτίμησε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την τιμολόγηση του νερού στα χωριά και το ίδιο καθεστώς αναμένεται να διατηρηθεί και το 2013, καθώς μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί υδρόμετρα περίπου στο ένα δέκατο των σπιτιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...