Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

«Όμηροι» Τρικαλινοί που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Εξωτερικό

Απρόβλεπτη εξέλιξη είχε για Τρικαλινούς, η άμεση εφαρμογή του «Μνημονίου-3» και η διάταξη που αφορά το εργασιακό μέλλον εργαζομένων στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Μεταξύ των 7 υπαλλήλων του Τρικαλινού Τμήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας που όπως αποκάλυψε το trikalanews.gr τέθηκαν από τις 12 Νοεμβρίου σε διαθεσιμότητα, 3 από αυτούς, εργάζονταν στο Τμήμα διεκπεραίωσης εγγράφων για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.


Αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον υπάλληλος στο συγκεκριμένο Τμήμα για να σφραγίσει τα ταξιδιωτικά έγγραφα, βάζοντας την αποκαλούμενη «σφραγίδα της Χάγης».

Αυτό έχει «εγκλωβίσει» Τρικαλινούς που θέλουν να ταξιδέψουν τόσο για επαγγελματικές υποθέσεις τους στο εξωτερικό, όσο και να επισκεφθούν τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε ξένες χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr το τοπικό Τμήμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, έχει βρει τους αντικαταστάτες και θα κοινοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα το σχετικό έγγραφο στην Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Πόπη Γερακούδη για έγκριση, αλλά είναι αμφίβολο αν αυτό θα διεκπεραιωθεί αφού εδώ και λίγες ώρες το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας είναι σε κατάληψη από εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για τις διαθεσιμότητες εργαζομένων.

Η κατάληψη, θα συνεχιστεί και την Δευτέρα όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων.

Αφού η κ. Γερακούδη, διεκπεραιώσει το έγγραφο που θα της σταλεί, αυτό πρέπει να σταλεί στις Πρεσβείες της Ελλάδος στο εξωτερικό, συνεπώς αν επιλυθεί το πρόβλημα για τους «εγκλωβισμένους» Τρικαλινούς, αυτό δεν φαίνεται να λυθεί πριν την ερχόμενη Πέμπτη
trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...