Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Συνάντηση αποφοίτων του 1953 των Γυμνασίων Αρένων Τρικάλων


Τα σχολικά τους χρόνια και τις όμορφες αναμνήσεις, θυμήθηκαν για ακόμη μια φορά οι απόφοιτοι των Γυμνασίων Αρένων Τρικάλων του 1953 σήμερα σε ταβέρνα στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων.

Αυτή η συνάντηση, ήταν 60 χρόνια από την αποφοίτησή τους και  4η κατά σειρά η οποία έγινε για να τιμήσουν την μνήμη των συμμαθητών τους, Κοσμά Γιαννόπουλο και Χρυσόστομο Χαχάμη.

Από το 1983 έχουν καθιερώσει οι απόφοιτοι των Γυμνασίων Αρένων Τρικάλων του 1953, ως «άτυπο θεσμό» αυτές τις συναντήσεις, οι οποίες γίνονται κάθε 10 χρόνια και μήνα Μάιο, τον μήνα της αποφοίτησής τους.

Πρόκειται για μια γενιά, που γεννήθηκε λίγο πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, μια γενιά που έζησε άσχημες καταστάσεις ωστόσο, ανταπεξήλθε όλες τις δυσκολίες.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συμμαθητές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά αλλά και από Τρίκαλα, μεταξύ των οποίων οι Θεόδωρος Πρασούλης συνταξιούχος Αρεοπαγίτης, Αθανάσιος Μπαλκίζας Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνδέσμου, Ιωάννης Μαλικιώσης Ταξιάρχος Εναπόστρατου Υγειονομικού, δικηγόροι και γιατροί.

Κατά την διάρκεια 60 χρόνων έχουν διοργανώσει αρκετές εκδηλώσεις, όπως την ανοιχτή διάλεξη με θέμα «Το χάσμα των γενεών»  το 1983.

Μετέπειτα πραγματοποίησαν τιμητική εκδήλωση για τον Απόστολο Τεγόπουλο, τον γνωστό σκηνοθέτη-σεναριογράφο, παρουσιάζοντας το βιβλίο του καρδιολόγου Γιώργου Τόλη «Με το χέρι στην καρδιά».

Επιπλέον είχαν διοργανώσει μουσική εκδήλωση που παρουσιάστηκαν 3 Τρικαλινές καλλιτέχνιδες, οι Τατιάνα Παπαγεωργίου πιανίστρια στην ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, Νατάσα Παπαστάθη επίσης πιανίστρια και η τραγουδίστρια Μαρία Ζώη.

Οι παλιοί συμμαθητές έχουν πραγματοποιήσει και ομαδικές εκδρομές όπως τον γύρο της Πελοποννήσου και την διαδρομή Τρίκαλα-Αλεξανδρούπολη.

Εντωμεταξύ χθες το βράδυ οι απόφοιτοι μετά των συζύγων τους δείπνησαν σε ξενοδοχείο των Τρικάλων και εκεί διανεμήθηκε λεύκωμα όπως και τα δύο τελευταία βιβλία του Τρικαλινού παλαίμαχου δημοσιογράφου Θύμιου Λώλη "Τρικαλινό Τρίπτυχο" και "Στο ναό της Θέμιδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...