Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Το ΚΚΕ διέγραψε δάσκαλο, επειδή ήθελε να γίνει διευθυντής Δημοτικού Σχολείου

Τη διαγραφή του από το ΚΚΕ κόστισε σε δάσκαλο η πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση του διευθυντή σε Δημοτικό Σχολείο (φωτογραφία αρχείου από συγκέντρωση του ΚΚΕ).

Ο κ. Βασίλης Ζωγράφος, δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο και δημοτικός σύμβουλος στη Λάρισα διεγράφη από το ΚΚΕ γιατί κατέθεσε στον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος αντίθετη άποψη από αυτή της ηγεσίας, σχετικά με το αν μπορεί κάποιο μέλος του κόμματος, να διεκδικήσει θέση διευθυντή σε Δημοτικό Σχολείο.

Σε επιστολή του γράψει συγκεκριμένα ότι «Είχα αντίρρηση για τη θέση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο θέμα των διευθυντών των σχολείων. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο κομμουνιστής δεν πρέπει να διεκδικεί να γίνει διευθυντής στο σχολείο του γιατί, ως διευθυντής, μπορεί να γίνει μηχανισμός του αστικού κράτους, όπως λέει το κόμμα. Αντίθετα από τη δική μου εμπειρία αλλά και από τις εμπειρίες των συντρόφων διευθυντών, ακριβώς συμβαίνουν τα αντίθετα. Δηλαδή το κύρος τους στην τοπική κοινωνία είναι μεγάλο καθώς και η αποδοχή από τους συλλόγους διδασκόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...